• bahçeli'nin başkanlık tartışmaları hakkında söylediği şuydu;

    "-net olarak söylemek isterim ki şu anda anayasa çiğnenmekte ve suç işlenmektedir.........bizim düşüncemiz mevcut sistemin güçlendirilmesidir. "

    buna rağmen chp ne yapıyor, ısrarla bahçeli'yi tahrik ediyor..

    http://www.sozcu.com.tr/…yin-yedek-lastigi-1445639/

    * yedek lastik
    * koltuk değneği
    * payanda....

    lan azıcık insan psikolojisinden anlayan bir insan birine bu şekilde yaklaştığında onu tam tersi yöne iteceğini bilir. yani sanki chp bahçeli'nin özellikle başkanlık sistemine destek vermesini istiyor. memleketin faydasını değil de, mhp'den gelecek muhalif oyları hesap ediyor..

    yoksa "biz mevcut sistemden yanayız" diyen bir adam için chp "biz sayın bahçeli'nin başkanlık sistemine evet diyeceğini düşünmüyoruz, ki zaten kendisi de konuşmasında bunu açıkça belirtmiştir" dese mi bahçeli'yi akp'den uzaklaştırır? yoksa bahçeli'ye sabah akşam "payanda" geyiği yaparak mı?

    aslında tablo net, chp mhp'nin akp'ye destek olmasını, oylamadan başkanlık/referandum çıkmasını istiyor, bunun içinde bahçeli'yi tahrik ederek akp'ye itiyor, amaç da daha önce söylendiği gibi mhp'den kopacak muhalif oyları kapmak.. kendi içinde bir mantığı var, ama memleketin menfaatine mi? önce ülkem mi, önce partim mi?
  • chp'de bu şekilde ince bir siyaset yürütecek zeka bulunmadığından pek de ciddiye almadığım iddiadır.
  • ulan bunda da mı suç chp'nin? chp neden bahçeli'nin suyuna gitmesi gerekiyor ki, bunu anlamıyorum. adam 2002 yılından beri akp'nin can simidi, eşbaşkanı gibi hareket ediyor. ne zaman darda kalsalar, çakıyorlar gökyüzüne kurt amblemini, bahçeli hemen tayyip'in yanında bitiveriyor, batman gibi. bunları dile getiren chp'de şimdi bahçeliyi tahrik etmiş oluyor he mi?

    napsın chp, 3 yaşındaki bebelere yapılan ters psikolojiyi mi uygulasın.

    edit: lan olm debeye girmiş bu entry ama haberim bile yok. şimdi sozlock.com dan 15 ekim 2016 debe listesine bakıyordum, başlık tanıdık geldi, ilk cümleyi okudum, ulan ibneye bak, benim yazdığım şeyi yazmış dedim. aşağıya indim bi baktım benim nick :) hiç de haber vermiyosunuz, insan, "çok haklısın karşim" ya da "bok gibi tespit, it" filan diye mesaj çakardı da, olaya uyanırdık.
  • hahahahh sebebe bak tahrik ediyormuş.e chp ne yapsa zaten suçlu oluyor.sanki evin efendi çocuğu,herkesi alttan alacak.

    -aman oğlum sen büyüksün, alttan al
  • chp ne yaparsa yapsın, hatta "akp'ye desteği bırakırsan partiyi kapatıp hepimiz mhp'ye geçiyoruz" bile dese, bahçeli'nin kati suretle koltuk değnekliğini bırakmayacağı gerçeğinden hareketle; mhp tabanına ne kadar omurgasız bir parti haline geldiklerini hatırlatmak açısından doğru bir harekettir.
  • mhp gidip başkanlığa evet diyecek bunuda chp ye kızdığı için mi yapacak
    ulan mhp zaten küçük akp olmuş bunun görünmeyen tarafımı kaldı.
  • "biz mevcut sistemin devamından yanayız" diyen adamı "başkanlık sistemi destekçisi" ilan etmenin akp'ye fayda mı zarar mı getireceğini hesap edemeyen şahısların anlayamadığı tahrik..

    la sen bahçeli başkanlık destekliyor dedikçe, akp'ye artı yazıyor.. sen "mevcut sistem" vurgusu yapan adamı, sana yakın duran adamı, karşındakinin yanında konumlayıp ona artı yazdırıyorsun, bir de ona hakaret ederek bunu pekiştiriyorsun, bunun muhalif oy toplamaktan başka izahı olamaz..

    he uzun süredir bahçeli'den nefret eder hale gelmiş biri olarak söylüyorum bunları..
  • kahkaha attıran (bkz: sav).

    demek ki chp mhp'ye yedek lastik, payanda, koltuk değneği dediği için bay bahçeli durup dururken en kral akplinin bile ağzına almaktan çekindiği başkanlık sistemi ne destek oldu öyle mi.

    komikmiş lan.

    sorarlar böyle bi şey saçmalayana : " e o zaman bu millet akp' ye dersini vermiş size oy yağdırmışken. akp'liler bile meclis başkanlığı nı hayal edemezken bay bahçeli neden altın tepside ikram etmiş adamlara meclis başkanlığını.

    hala gözümün önünde davutoğlu'nun sevinci. çocuk gibi seçilen adanı elinden tutup götürmüştü makamına.

    devlet bahçeli bu ülkenin ve milletin güzel umutlarının katili dir.

    bunu da isteyerek yapmıştır.

    öldüğü gün arkasından söyleneceklerinin yanında birilerinin kemal abisi hakkında söylenenler dua gibi kalacaktır.

    bugün hala devlet bahçeli yi savunabilenler / savunanlar ya ak troll dür ya bunların mhp' li versiyonu. nokta.
  • yazık la valla bak. benim ülkücü arkadaşlarım var ben onlara üzülüyorum. desteklersiniz desteklemezsiniz orası ayrı ama adamların bir ideolojisi bir davası vardı. merhum türkeş mhp için önemli bir insandı. şimdi mhp'ye bakıyorum nerede türkeş'li yıllar nerede bahçeli'li yıllar. başka bir partiye destek olacaksanız niye kendi partinizde siyaset yapıyorsunuz. toptan kapatın partiyi gidin diğer partiye üye olun. bu kadar bariz işbirliğini cumhuriyet tarihi görmemiştir. türk halkı mhp'ye muhalafet partisi olma yetkisini vermişken onlar iktidar partisi ile birlikte hareket ederek seçmeninin tercihine set çekmiştir. iktidar olma hedefiniz yoksa iktidara yaklaşmak sizin için daha kolay bir hamle anladığım kadarıyla. 7 haziranda mhp'nin oyu %16ydı. kasım seçimlerinde milletvekili sayısı yarıya indi %10 anca bulabildiler. bu hamler sizi iktidar olmaya yaklaştırmıyor aksine uzaklaştırıyor ve ısararla aynı siyasi hamleler yapılıyor. bir sonraki seçimlerde benin ön görüm parlementer sistemde kalırsak eğer mhp'nin baraj altı olması gibi gözüküyor. gerçekten yazık geçmişi olan köklü bir partinin bu durumda olması türk siyaseti için büyük bir kayıp olacaktır.
  • doğru olan önermedir. bilinçli olarak yapılmıyor elbette ancak sen haklı da olsan bahçeli'ye payanda, yedek lastik falan diyip onun "aaa doğru söylüyorlar lan" demesini bekleyemezsin. chp resmen bahçeli' akp'ye doğru daha da itmekte son açıklamalarıyla. itilecek yeri kalmadı dayandı zaten denebilir bahçeli için ancak yine gidilen yol doğru değil.
hesabın var mı? giriş yap