• atilan twit kadar altina yapilan yorumlar da beni dehsete dusurdu. bir kadin olarak korktum ve bir insan olarak tiksindim.

    kadinlar, escinseller, bilumum diger azinliklar size kole olsun, sizin kahrinizi ceksin diye mi yaratildi pislikler? ya yaraticiniz kotu ya da siz kotusunuz.

    umarim ayipladiginiz ve asagiladiginiz seyleri yasamadan olmezsiniz diyecegim ama cok da uzun yasamanizi istemiyorum.

    tanim: sorosun sikinde olmayan uydurma iddia.
  • yusuf kaplan bir meczuptur arkadaşlar, lütfen kaale almayınız.
  • kadınlar güçlenirse dinlerin sağladığı erkek egemenliği yok olur, bu kadar basit.

    (bkz: yusuf kaplan'ın kızının erasmus'la paris'e gitmesi)
  • "milli eğitim, aile bakanlığı ve kadem projeleri derhal durdurulmalıdır"

    tespiti ve önleyici tedbiri okuyan, çinsiyet eşitliğinde dünye lideri zanneder.
    çünkü bunların dünyada araştırma yapan kurumlara saygısı yok.

    dünya ekonomik forumu, cinsiyet eşitliği 2018 raporunda dünya ülkelerinin cinsiyet eşitliğine göre sıralandığı listede türkiye listenin sonlarında yer alarak 130’uncu oldu. 149. ülke içinde 130. olmuş.

    yazdığı o aile bakanlığı, kadem projeleri zaten bir çare olmadığı gibi ne yaptığı belli değil.
    ha bir cinsiyet eşitliği hatta aşırı pozitif yüklenme varsa o kavakçı ailesi üyeleri için geçerli. ailede anne kızlar sarayı kuşatmış durumda.

    bu yazıda yazara sorulması gereken temel soru, dini bir devletin toplumu demokratikleştirip cinsiyet eşitliği sağlayıp sağlayamayacağıdır.
    2000 sonrası başörtüsü konusu dışında kadınlara bu ülkede ne verildi, ilçe başkanlıklarında oturan tipleri bu eşitlikten saymayın en kolay boş vitrin.

    bu bakıştaki insanların eşitlik anlayışı üniversitelerde islami başörtüsü yasağının kalkmasından öte gidemez. islam ile ilgili kamuoyu tartışmalarının en kolaycı tarafı budur. oysa en büyük tehdit ataerkil yapının ikinci kişilerce toplumu dizayn etmesi.

    edit, mobil
  • biri bana kadından neden bu kadar korkulduğunu anlatabilir mi?
  • işsizlik oranının yükselmesinin de bir sonucu olarak pörtleyen erkek egemenliği arzusunun bir ifadesi. bu takımın ıslak rüyası: "aile"de sadece erkek çalışır kadın da erkeğe tabi olur çalışmaz ve hatta oy hakkı da elinden alınırsa; hem kadının bu "erkek"lerden kaçacak yeri kalamaz, yaşamını mecburen bunlara çocuk yaparak* geçirmek zorunda kalır; hem de sosyal stabilizasyon daha kolay sağlanır. insanlığın gelişimine katkıda bulunmayan ve survival'ı problematik popülasyonlar/popülasyon kesimlerinde var böyle arzu ve bu kesimin popülasyonda oranı arttıkça daha sık karşılaşılır oluyor ve "siyasetçi"ler tarafından popülist amaçlarla kullanılınca daha da duyulur oluyor böyle zırvalar.

    (bkz: suudi arabistan)

    aile elbette önemli. popülasyonun potansiyeli yüksek kesimlerinin üreme hızını arttıracak teşvik kadın ve erkeğin eşitliği temelinde geliştirilmeli. (aksi mümkün değil zaten.) şu da var çünkü: negatif flynn etkisi

    edit ek: proje denilmişken:
    (bkz: yeşil kuşak)
  • "tanzimat'tan bu yana..."

    türkiye'deki siyasal islamcıların bütün derdi türk modernleşmesini tersine çevirmek.

    kadını eve ve anne kimliğine hapsetmek.

    vatandaşı ümmet haline getirip padişahın sadık kulları yapmak ve kolayca kontrol edilmesini sağlamak.

    çakma cemil meriç'in derdi de bu. kadının özgürleşmesi, birey olması bunların projesine ters.
  • dedi sığır. işinize gelmeyen her şey proje di mi? işin kötüsü bunun yazdıklarını ciddiye alan tonla salakla aynı ülkede yaşıyor olmamız.
  • benim için şasırtıcı olan şey, islamcı bir yazarın böyle saçmalaması değil. irticacılar böyledir, sacmalarlar, derdi 3 5 tane çomara gazete satmak, saçmalamadan yapamazsın bunu.

    beğenen ve yorum yapan erkekler de şaşırtıcı değil. hayatı boyunca hiç bir zaman bir sikime derman olamamış, tembel, kaypak, eğitimsiz adamların hayatı boyunca belki de görebilecekleri tek saygıyı "koca" sıfatıyla görmek istemesinden kaynaklanıyor. kadının hak talep etmesi, eğitimli kadın bu tipleri korkututor. ne kadar sikko olduklarını anlayacak kadar akıllı kadın istemiyorlar.

    peki altında kadın dernekleri kapatılsın yazan kadınlar ne ayaksınız lan siz? sorsan islam hukuku kadına her hakkı verdi derler, kocasının her türlü ihtiyacını giderip seks kolesi olmasını öğütleyen, tecavüzün, pedefilinin suç olmadığı şeriat.
  • sorsan din en mükemmeli ama her şey dindarların çözünmesine sebep oluyor. mükemmel kitap bile bu arkadaşları, bunların çocukları bir arada tutamıyor.. bu yüzden her şey, her türlü ilgiyi, zevki, hakkı, hukuku ancak yasaklayarak çözünmeyi engellemeye çalışıyorlar. çocuklar okumasın, kadınlar bilgilenmesin istiyorlar. imamlar çocuklara hallenince yayın yasağı getiriyorlar. adamlar bilgiyle, birikime savaş halinde. senin savaşacağın şey düşünceler olmalı. masada fikirleri yenmeli, çocuklara doğruyu gerçek bilgi ile vermelisin. hala elmada allah yazıyor, aslan allah dedi, kırk yıllık çınarın gövdesinde allah görünüyor diyen milyonlarca insan var. bu insanların cahilliği ile değil de kadınların eşitliğiyle savaşmak gerçek cehalet değildir de nedir?
hesabın var mı? giriş yap