• hayatının en saçma işi hülya avşar adlı gündem olmak için ölecek bi kadınla düet yapması oldu.
  • ben kürtçeyi bunun kadar güzel konuşan birini görmedim arkadaş. o nasıl bir aksandır, tarzdır. onun gibi kürtçe konuşabilmek için çat pat bildiğim türkçeyi unutmaya bile razıyım o derece.
  • an itibariyle cnnturk'te sirin payzin'in yaptigi roportaji yayinlanan sanatci
  • müziği serbestçe yorumlayan,sesi kırık, gönlü kırık, her daim yüzünde hergele bir hüzünle konuşan, günlük siyasetten uzak durmuş ama kürt halkının sorunlarına da duyarsız kalmamış bir kürt sanatçısıdır. çok uzun yıllardır avrupa'da yaşamasına rağmen kürtçe aksanı bir çobanınki kadar otantiktir,yerlidir,ağzını eğip bükerek konuşmaz.
  • 1999 yılında muşlu bir arkadaştan öğrendiğim acıyı sakince haykıran bir kürt müzisyen. diyarbekir yorumunu dinleyen ulusalcıyı bile kürtçe aşığı yapabilir.

    her dinlediğimde egenin bağrında doğup büyüyen türk oğlu türk olan babamın bize verdiği dünya vatandaşlığı hissi için minnettar olurum. biz ciwan haco dinlerken, kaseti eline almaya korkardı hemşerilerimiz. biz korkmadık, 90ların azman ulusalcı zamanlarında bile ne var ki lan bu dinleme de derdik. sanat evrenseldir vesselam.

    kürtçe öğrenme hissi uyandırır bünyede. ingilizceyi sular seller gibi öğrenip, yanı başındakini bilmemek ne gaflettir?
  • henüz popüler olmadığı dönemlerde kahta'da bir kasetçinin ''kevın heko diye fransız bir sanatçı'' olarak kasetlerini sattığı rivayet edilen müzik deryası.
  • ilk defa daha çocuk yaşlarda bir fast food dükkanında çalarken dinlemiştim. sirkeci'de bir dükkandı. önünden geçerken turistlerin kafa sallayarak ritim tutuğunu görmüştüm. yanımdaki dayıma şarkıyı söyleyenin kim olduğunu sorunca, ciwan haco cevabını almıştım. daha o an hayran oldum kendisine. ve o günden bu yana ne zaman dinlesem; "işte kürt müziğine renk katan, devrim yapan adam" derim kendi kendime.

    https://youtu.be/s8minxd2o4i

    edit: link tazelendi.
  • kürtçe blues yapan büyük sanatçı. keşke türkiye'den de bu tip bir insan çıksa dedirten. bazı şarkılarında klasik gitar solosunun işlenişine aşığım.

    şarkılarının geneli 6-7 dakika ve üzerindedir. bu uzunluğa rağmen şarkı sözlerindeki cümle sayısı çok azdır, tekrarlar olmazsa olmazıdır.

    ve bu adamın şarkılarındaki melodiler farklı bir tattadır. çocukluğumuzdaki tekerlemelerin melodileri gibi mi desem, ninnilerdeki gibi mi desem... basit ve akılda kalıcı.. bu da şarkıların çabuk öğrenilmesini sağlar.. dinlerken sanki çok basit ve kolay bir şarkıymış hissi verir fakat zor olan basit melodileri üretmektir. bu durum en çok the beatles'ta var. ilk defa dinliyor olduğunuz şarkının ilk 30 saniyesinden sonra -sözleri önünüzdeyse- kalanına çok rahat eşlik edebilirsiniz. bir the beatles manyağı olarak sanırım ciwan haco'ya hayran olmamın nedenlerinden biri bu.

    şivesi de çok farklı geliyor bana. çok anlamam ama, diğer kürtçe şarkıları da dinledim, ciwan haco'nun farklı bir tarzı var. kelimeleri daha kalın okuyor ve bir boşvermişlik havası da var. bu konuda da bob dylan'la ilişkilendireceğim.

    gulek, zilan, ax u eman, gula sor, min nave xwe kola li bircen diyarbekir, hey dilbere, berivane, dil ketime, hevale evindar, pejna te naye, le dine aştığı şarkılardan bazıları.
  • modern kürt müziğini yeniden yaratan ve kendinden sonra gelecek sanatçılara hiçbir şekilde acımayan, çıtayı göklere çıkaran müzisyen.

    kendisi ve şarkılarıyla ilgili değişik başlıklarda entryler girmeye devam edeceğim muhakkak işte o zaman bu aşağıda girdiklerim de güncellenecektir.

    şimdilik bunlar var:

    (bkz: #33098631)
    (bkz: #33253133)
    (bkz: #33295730)
    (bkz: #33306277)
    (bkz: #33546152)
    (bkz: #33844123)
    (bkz: #37592106)
    (bkz: #40779755)
    (bkz: #40779914)
    (bkz: #42107137)

    ciwan haco playlist:
    youtube playlîst
    yt music
    ciwan haco röportaj-belgesel-klip

    albümleri:
    #80734810
  • an itibariyle müthiş gitar solosuyla kendimden geçtiğim bu şahane parçanın da sahibi kürt halkının nadide sanat adamı.
hesabın var mı? giriş yap