• kimi zaman tahmin edilenden daha saldırgan olabilen hayvan

    http://t24.com.tr/…0-yasindaki-ciftciyi-yedi/214376
  • kendisine karşı beslenen nefreti anlayamadığımdır. "yenmesi" dinen yasak olabilir, fakat bu, hayvancığa vurun kahpeye muamelesi yapmayı gerektirmez. hayvana sanki şeytanın yeryüzünde vücut bulmuş hali gibi yaklaşılıyor, çok enteresan gerçekten.
  • kutsal hayvandır. hinduizm'de nasıl kutsal olduğundan inek yenmiyor öyle. sen aksini iddia etsen de domuzu ikna edemezsin. o yine tuttuğu günlüğe "47. gün - beni hala tanrıları zannediyorlar" yazar.
  • domuzdan doku nakli çok yakın

    abd’de genetiği değiştirilmiş domuzlardan insana doku, organ naklinin iki yıl içinde yapılabileceği belirtildi.

    the lancet dergisinde çıkan araştırmada pittsburgh üniversitesi’nden bilim insanları genetiği değiştirilmiş domuzlarda gelişen organları insanlara nakil edilebileceklerinin müjdesini verdi. parkinson hastalığı, körlük ve şekerin bu nakille tedavisi gerçekleştirilecek. doku naklinin kalp, böbrek, karaciğer tedavisinde kullanılması için biraz daha zaman var. fakat ingiliz uzmanlar, doku naklinin güvenli olmadığı konusunda uyardı. şempanze gibi insana yakın primatların yerine bilim insanları, donör olarak domuzları seçtiler. bir nedeni primatların sayısı az, ikincisi primatlar insanlara yakın olduğundan hastalık riskleri de geçebilir, üçüncüsü domuzların insanların ölçütünde organları var.

    http://www.hurriyet.com.tr/…sasinhayat/19052484.asp
  • dört ayaklı kıskandırma şeysi. i pohunu yiyerek beslendiği söyleniyor.
  • bu haycancağızın dinen sadece yenmemesi gerekmektedir, ölümüne nefret edilmesi değil. sonuçta bir can taşımaktadır. saygı duyulması gerekir.

    bazıları bırak yabanını, miss piggyi yolda görseler tokatlarlar valla.
  • 1-3 ay arasi gebelik suresiyle 8 taneye kadar yavrulayan protein deposu. yabandomuzu'ndan evrimlesmistir. 8-9 bin yil once evcillestirilmislerdir. truf mantari bulmakta kullanilirlar. latince adlari 'sus' ile baslar. et yemezler. 44 disleri bulunur.
    geyikdomuzu adli ilginc turunun disleri damagindan yukari dogru cikip burnunu deler. ilginc bir hal alir.

    simdi, konuya gelelim. ilk cumleyi yazmamin sebebi bir seyler anlatmakti. 1-3 ay gebelik suresi cok kisa bir zaman dilimi. kolayca ureyebiliyor demektir bu hayvan. yetiskini 300-350 kilograma kadar cikabiliyor. beslemesi sigir kadar pahali degil. cok daha cuzi.
    koyunun gebelik suresi 5-11 ay ve bir seferde en fazla 2-3 yavru veriyor.
    inegin gebelik suresi 9 ay ve bir seferde tek yavru veriyor.
    domuzun gebelik suresi 1-3 ay ve bir seferde 8 yavru verebiliyor.

    simdi sevgili okurlar; en basa donuyoruz. hani o domuzun lanetlendigi donemlere. bir grup cikar pesinde kosan din yaraticisinin domuz gibi bir hayvani, yalnizca col sartlarinda daha az dayanikli diye insanlara sonsuza kadar yasakladigi yillara.
    iste o yillarda belli bir bolge icin verilmis ve hicbir sekilde genelgecer olmamasi gereken bir avuc cag disi kural, su gunlerde yasanan, gecmiste yasanmis ve daha ileride de yasanacak bircok hazin vefati daha o zamandan garanti altina almis gibiydi.

    afrika'yi ele alalim. an itibariyle dusunuldugunde insanlarin acliktan oldugu, milletin iphone 5 mi alsam samsung galaxy s3 mu diye tartistigi bir ortamda yerdeki yarisi curumus patatesten medet uman, daha dogustan hicbir sekilde hak etmedigi bir dunyada yasayan sanssiz yuz binlerce masum insanin yasadigi afrika. insan dusunemiyor bile. sen burada fenerin macina uzulurken adam yemek bulamiyor. acliktan oluyor. boyle bir sey olabilir mi ya? hangi dunya ulan bu yasadigimiz?
    ve dusunun, bir grup erkek nemfoman cikmis, yazdigi kitapta domuz gibi ucuz, verimli bir protein kaynagini sonsuza kadar lanetliyor ve insanlar acliktan olse bile onlara bu et yedirilmiyor.

    sorarim size, uc yasindaki cocuk acliktan olurken, domuz eti yiyip hayatta kalabilecekken hangi vicdanla bu ucuz protein kaynagi bu insanlardan mahrum birakilir?

    adam yerdeki tasi topragi yiyecek. acliktan oluyor. sen ona hastalikli domuz bagirsagi versen bile izgarada goturecek. yoksa zaten kelle koltukta. bu nasil zalimce bir sistemdir de insanlarin beynine kazimistir obur dunyadaki cehennem atesinin, bu dunyadaki acliktan olme olgusundan daha beter oldugunu...

    oradaki adam acliktan olurken dusunmuyor senin verdigin etin domuz mu sigir mi oldugunu kardesim. acliktan olen adamin dinle, tanriyla isi olmaz. once karin doyar, sonra tanri gelir. bu canliligin dogasidir. her ne olursa olsun oncelik hayatta kalmadadir.
    bir insan yemek yerine kutsal kitabini seciyorsa o insan zihinsel problemlere sahiptir.

    afrika'daki bu duruma sebep olmus veya hala izleyici olarak kalan insanlari katil olarak goruyorum. boylesine ucuz ve verimli bir protein kaynaginin muslumanliga ters diye acliktan olen insanlara verilmemesi cinayettir.
  • national geographic channel'da yayınlanan, "harika hayvanlar" belgesel serisinin "domuzların zekası" bölümünde, zekaları ile beni oldukça etkileyen hayvan.

    çok çabuk öğrenebilen ve sorunları rahatlıkla çözebilen bir zekaya sahipler; yabancı ortamlara hem fiziksel, hem duygusal, hem de zihinsel olarak çok çabuk uyum sağlarlar (örneğin, pembe çiftlik domuzları, eğer ki vahşi doğada yaşamaya başlarlarsa, tüyleri uzar ve renkleri koyulaşır, boyları uzar ve burun kemik yapıları evrimleşir) ve böylece diğer evcilleştirilmiş hayvanlara göre daha kolay hayatta kalırlar; çok hızlı büyürler.

    hayatta kalmak için sürekli bir mücadele halindedirler. bu mücadele doğumlarından itibaren başlar, çünkü bir domuz yavrusu doğar doğmaz başının çaresine bakabilmelidir. yavrular doğduktan sonra kendileri için en verimli memeyi ararlar ve bulduklarında da sütten kesilene kadar o memeyi bırakmazlar. daha açık bir ifadeyle, yeni doğan küçük domuzcuklar, anne domuzun memelerinden hangisini seçmişse, hep aynı memeden emer ve bir başka memeden hiçbir zaman süt içmez. en güçlü olan domuzcuk en verimli memeyi alır maalesef o ilk seçim aşamasında. o seçim aşaması da tam bir kaos ortamı zaten ama nasıl oluyorsa seçimler yapıldıktan sonra ortam aşırı derecede sakinleşiyor ve mükemmel bir düzen söz konusu oluyor.

    domuzların duygu ve tepkileriyle de insan psikolojisini anlamaya çalışmışlar. yapılan araştırmalarda, domuzlarda görülen travma ve nedenleri ile insanlarınkiler arasında ciddi benzerlikler olduğu ortaya çıkmış. örneğin domuz yavrularının, erken sütten kesilmeleri sonrasında yaşadıkları travmalar ile insanlarınkiler karşılaştırılmış. erken sütten kesilen domuzcuk daha panik, agresif ve daha kolay stres olabilen bir psikolojiye sahipken, sütten zamanında ayrılan domuz yavrusu daha rahat, dingin ve kendinden emin bir psikolojiye sahip oluyor. bunu anlamak için yapılan bir örnek deneyde, sütten zamanında kesilen bir domuzcuk, içi su dolu ve içinde bir tane küçük platform konulan bir havuza bırakılıyor. suda hiç paniklemeden gayet sakin sakin yüzerek domuzcuk çok kısa sürede platformu buluyor ve üstüne çıkıp bekliyor. aynı havuza 10 dakika sonra yeniden konulduğunda ise bu sefer platformun yerini hatırlıyor ve direk olarak oraya yöneliyor. sütten erken kesilen domuzcuk ise havuza bırakıldıktan sonra aşırı derecede panikliyor, ortama bir türlü uyum sağlayamıyor ve çırpınmaktan yanından bir çok defa geçtiği platformu bulamıyor. aradan uzun bir süre geçtikten sonra bulabildiği platformu da daha sonraki havuza bırakılışlarında maalesef hatırlayamıyor. ben şahsen bu domuzcuğa çok üzüldüm.

    travma yaşatılan domuzcuklardan yola çıkılarak, çocukken yaşanılan travmaların, insanın hayatı boyunca ciddi etkileri olduğu sonucuna varılmış : özgüven eksikliği, şiddete yatkınlık, öğrenme güçlüğü, uyum sorunları...vb.

    az biraz uğraşıldığında, okuma yazmayı öğrenebilir; önüne joystick konulduğunda, gayet rahat bilgisayarda oyun oynayabilir domuzlar. gerçekten etkileyici...
  • aselüler domuz dermal greftlerin cerrahi olgularda kullanım sıklığı gittikçe artmaktadır.

    en son çekum kökenli ve karın duvarına lokal invaze kitlesi olan hastamıza rezeksiyon sonrası batın duvarını kapatabilmek için kullandık. hastamız mutlu mesut yaklaşık 2 yıldır takipte. adjuvan tedavilerini bitirdi.

    insana faydalı hayvancıklardır.
hesabın var mı? giriş yap