• belcika birasi, ucuzdur. (bkz: belcika biralari) 12.5 % alkol var, dikkatli ol yani icerken.

    nasıl sallamışsam yazarken, yıllar sonra anjin san kontradan düzeltti. 8.5 abi alkol oranı. gene de kıçınla içme
  • insanları sınıflandırmaya iten, fransız kesiminde içildiğinde adına "sersem!" deneceğine "garson!" denmiş mahlukatın, isterken yedi kere* -ingilizce okuyunuz- duwel dedikten sonra ancak anlayıp "a ha! düvel" şeklinde düzelttiği enfes alkollü içki. bu adamların bazı switchleri niye doğuştan on geliyor bir anlarsam, kalan dört dişimden ikisini kıracağım. ve hatta uzatmak istiyorum. be kardeşim, adam belli ki yabancı, gelmiş memlekete, sana gelip de "pestırma" dese, ilk seferde göstermez misin kayseriyi? (bkz: yuh)(bkz: yıllar geçti hala tüylerim diken diken)
  • pastörize edilmeyen, o nedenle yoğun, tortulu görünüşlü, içimi herkes için kolay olmayan baba bi biradır. şeytan * çarpmışa döndürür adamı
  • sahsi nevine munhasir bir belcika birasi olan bu sivi siseden kendi ozel bardaqina dimdik daldirilip yavas yavas bardaktan cikarilarakdokulmelidir ya da bardak zemine paralel tutulup yavas yavas ayni sekilde tutulan siseden bardaqa akitilmalidir.
    bir arkadasim bir duvel icme ayini sirasinda tanimadiqi yeni tanistiqi bir sahsin arka arkaya 10 tane icip yikilmadim ayaktayim edasiyla geceye devam ettiqine taniklik etmistir (bkz: hayvan).
  • pils (pilsner) gibi altin sarisi renkli ve bohem serbetciotlu olan, ama tat ve kivami bana hefeweizen'i andirmis, bol köpüklü* güzel bira. sanirim bunun nedeni de pilsner cinsi arpa malti ve bohemya serbetciotlarindan olusan karisima katilan iskocyali mayanin* üst fermentasyon (ale) usulüyle cilgin atmasi ve lagerungdan sonra katilan maya ve maltla ücüncül fermentasyonun sisede devam etmesi. kendine has bir bardagi da var. belcika'ya sapka cikartmak gerekiyor.

    (bkz: detaylar duvel'de saklidir)
    (bkz: schaum, bleib da)
  • kendi özel bardaginda icildiginde son damlasina kadar tam merkezdeki yuvarlaktan bir kopuk cizgisi cikar. simdi yenilenen sisman bardaklarinin bu merkezinde d harfi bulunmaktadir. bu kopuk baloncuklarin daha duzgun bir hattan cikmasina sebep oluyor. oldukca lezzetli bir biradir.
  • "şşş... duvel içiyoruz" temalı reklamları çok başarılıdır. filmler duvel'in resmi sitesinden izlenebiliyor...
  • utanc verici anilarin kaynagi.
  • tadı çok yumuşak olmasa da içimi gayet kolay, lezzetli belçika birası. şişesinin kahverengi efes pilsen şişesiyle olan benzerliği de daha samimi bir hava yaratıyor şişeyle aramızda.*

    taa avustralya'dan foster's kabusunu bulup ülkemize getiren bira üreticilerinin duvel'i piyasaya sürmemeleri de ziyadesiyle ilginçtir kanaatimce.
  • yillarca biranin hamalligini yapmis turk gencine armagan edilebilecek en guzel alkol.

    (bkz: varligim turk varligina armagan olsun)
hesabın var mı? giriş yap