• onun sapı bunun kökü derken, gereksiz bir dolu şeyi ezberlemekle geçen zorlu bir eğitim sürecinden sonra meslek hayatınıza atıldığınızda, aslında lüzumlu hiçbir şeyi bilmediğinizi anlamanıza yardımcı olan, çömezliğinizden olabildiğince faydalanıp ukalalık yapmakta çekinmeyen, "o kadar sene sen okudun ama işi ben biliyorum" modundaki onlarsız asla yapamayacağımız meslek grubu. iyi özellikleri yok mu? şu an değinmesek de tabi ki var.....
  • bildiğim bir meslek grubu olmasına rağmen, az önce sol frame'de gördüğümde cem karaca şarkısı sandım bir an.
  • bu mesleği gayet yerinde özverili yapan birisi ile çalışma fırsatım olmadı. ama gördüğüm diğer kalfalar gerçekten kafamdaki gibi özverili çalışıyorlarsa ve düşük bir maaşa bunu yapıyorlarsa cidden üzülüyorum. 2500-3000 tl. günde on saat mesai, erken aç, kasa kapa, eve git derken 11 saat oluyor ve tek gün izin var... 66 saat iş yükü var toplamda... yemek arası da yok. sektör o kadar beyin kaynatıyor ki, zor bir meslek özverili çalışıldığında. maddi düşünürsek eczacınız da iyi değilse, hayatınız boyunca iyi bir birikim yapmanız imkansız. yeni nesil eczacılık teknisyenleri bir de bu duruma gelmek için üniversite okuyacak, alakasız şeyler öğrenip tecrübesiz işe başlayacak. daha da yazık. okumayın daha iyi. devlete atanırsanız anca kurtarır.
  • eczacıların dükkanın başında dursunlar,işleri halletsinler diye çalıştırdıkları tıbbi şahıslar
  • bunlar da beyaz önlük giydikleri için, çoğu zaman eczacının kendisi sandığımız, herhangi şüpheli bir durumda duvarda asılı diploma üzerindeki resim kontrol edilerek kimliğinin doğrulanması gereken kişilerdir.
  • sürekli depodan ilaç getirmekle meşguldür. ya da sırtı kapıya dönük raflarda bir şeylerle uğraşıyordur. her daim meşgul reis.
  • uzun yıllar doktor olduklarını sandığım meslek
  • eczacıların hertürlü pis özel işlerini yapmakla mükellef amelelerdir...
  • etik bilmeyen ama ilaçları bilen(!) kişilerdir. hastalığınızda çaresizce tavsiye istediğinizde bu kişilerin büyük çoğunluğu o anki psikolojinizden faydalanmayı çok iyi bilirler. aslında o anki hastalığınıza faydası çok az veya hiç olmayan, pahalı "vitrin" ürünlerini üzerine dahada ekleyerek size satarlar. en basiti, geçtiğimiz günlerde basit bi boğaz spreyi için eczaneye gittiğimde "abi bu mükemmel bişey bak 2 fıs atıyosun hiçbişeyin kalmıyo" diyerekten bana 80 liraya bir boğaz spreyi sattılar. o an zaten düşündüğünüz şey şu illetten kurtulayım olduğu için düşünmeden alıyorsunuz. internetten araştırınca verilen ürünü ta-daa aslında bi boka yaramayan bişeye bi çuval para vermişsiniz.

    kısacası tavsiyeleri dikkatle değerlendirilmesi gereken ve mümkünse size satmaya çalıştıkları şeyi önce internetten araştırmanız gereken kişilerdir.
  • (bkz: igneci)
hesabın var mı? giriş yap