• sözlük anketlerini kişisel bazda legalleştirme girişimi gibi bir projedir. çok güzel harekettir.

    soran nesile de aşina değiliz...
  • tatmin edici bir katılımın olması halinde ortaya çok güzel bir eser çıkacağından emin olduğum proje. bir sayfasında aşkla ilgili bir soruya verilmiş melankolik bir cevabı okuyup hüzünlenirken, bir sonraki sayfada umut sarıkaya tadında bir cevapla şenlenmenin mümkün olduğu bir kitap olur bu. otobüste falan okursanız deli derler bir süre sonra.
  • düşünceli, amacına ulaşması halinde içi dolu bir proje. sözlüğün bir imgesi de denebilir. diyalektiğin anahtar deliğidir, fikirlerin limanı, cevapların yolüstüdür. gelişmeleri göreceğiz ne kadarı doğrudur. bir gsm operatörü sponsor olsa.. *
  • soru başlık altına cevap entry yazılacak olan projedir.

    bu entrynin yazılma gerekçesi: soruyu buluyorum cevaplayamıyorum, sürekli soruyu tanımlıyorum. önce cevabı buluyorum bu sefer de soru soramıyorum. sözlük bana ne yaptın sen?
  • eğer deneme kaydı beğenilirse; yeni bir radyo programı olacak.

    konsept olarak da sözlükteki yazarların aslında hep sormak istediği ve üzerine tartışılabilecek soruları seçmeye karar verdik. yani aklınıza takılan bir soru varsa alabiliriz?
  • benim bir sorum var.
    link
    şu klipte arada bir görünen teyze ile ne anlatılmak istenmiş? kim o teyze? ne amaca hizmet görüyor?
    baktım baktım çözemedim sözlük.
  • avrupa ve amerika kıtasında uzun yıllardır yaşayan yazarlara bir sorum olacak.
    yaşadığı ülkede uzun sayılabilecek süreyi geride bırakmış,o ülkenin yerel halkı ile iletişimi olmuş,yerel halktan aile dostları bulunan yazarların dikkatine!

    her ülkenin kültürü farklıdır bunu biliyorum ama yaşadığınız ülkede özellikle sınav zamanı gelen çocuklara aileleri nasıl yaklaşıyor? türkiye'den farkı var mı,varsa ne?
    yaşadığınız ülkenin en önemli sınavı,üniversiteye giriş gibi.. aileler sıkboğaz ediyor mu,nasihatler,baskılar,korkutmalar... var mı?

    "avrupa'da, amerika'da 18 yaşına gelen çocuğunu evden koyuyorlar.."
    bu doğru mu? 18 yaşına gelen çoçuğunu bazı ülkelerde insanlar para kazanması için,bazıları da kendi yaşantısını kurması için kibar bir şekilde "artık büyüdün siktir git evlat" mı diyorlar?

    bizim ailelerden farkı ne,çocuklarına yaklaşımı ve iletişimi nedir? övgüler, nasihatler ya da baskılar oluyor mu ya da gelişim ve gençlik çağında ne gibi bir yol izliyorlar.. gelenek, görenek, örf, adet vb. dediklerimiz orada da var mı? varsa bizim gibi ön planda mı? bu,18 yaşına gelince evden kovuyorlar olayı efsane mi gerçek mi? başka neler var?

    kafamda deli sorular.. aydınlatan olursa sevinirim.
  • biri zamanı durdurabilir mi?
  • insanlık ne zaman cinsiyetsiz bir üst versiyona ulaşacak?
    birbirimizi kadın-erkek değil de sadece insan olarak ne zaman görürüz tahmini?
    o zamana ışınlanabilir miyim?
  • bu kadar insan yalnızken nasıl oluyor da bu kadar insan yalnız olabiliyor?
hesabın var mı? giriş yap