• 35. istanbul film festivalinde gösterilen pablo trapero filmidir. filmin en ilgi çekici yani, dönemin önemli rock bestelerini içeren soundtracktır. pablo trapero’ya gümüş aslan en iyi yönetmen ödülünü kazandırmış. ülkesinde gelmiş geçmiş en iyi gişeyi yapmıştır. ayrıca ispanya sinema akademisinin verdiği goya ödülleri’nde de ispanyolca en iyi yabancı film ödülünü kazanmıştır.

    soundtracktan bir kaç şarkı :
    just a gigolo - david lee roth
    sunny afternoon - the kinks
    tombstone shadow - creedence clearwater revival
  • 1980'ler arjantin'inde yasanmis bir hikayeyi anlatan film. askeri cunta, derin devlet, yolsuzluk, ne idugu belirsiz istihbaratcilar, beyaz toroslar derken evimizdeymis gibi hissettik cok sukur.
  • filmi izlerken aklıma biri geldi. evet evet o.
    (bkz: babacığım)
  • --- spoiler ---

    ingilizcesiyle "the clan", türkçesiyle "çete", 2015 arjantin-ispanya ortak yapımı biyografik suç-drama filmi. pablo trapero'nun yönettiği filmde başrollerde guillermo francella, peter lanzani ve lili popovich yer almışlardır. 108 dakikalık ve tamamı ispanyolca olan filmin imdb.com puanı ise 7/10'dur. film, birçok festivalde ödüller ve adaylıklar da kazanmış olan başarılı ve beğenilen bir yapımdır.

    konusu
    1980’lerin başında arjantin’de zengin insanları kaçıran ve fidye parasını aldıktan sonra öldüren ilginç bir aile çetesi boy gösterir. görünüşte son derece tatlı bir aile babasının başını çektiği bu çetede, en büyük oğul aynı zaman ünlü bir rugby oyuncusudur. zamanla bu ikisinin aralarında çıkacak gerginlik, bu çetenin işlediği cinayetleri de gün yüzüne çıkaracaktır. film, 1980'lerde arjantin'deki adam kaçırma olayları ve cinayetlerle yaşanan clan puccio veya puccio clan olayına odaklanıyor ve gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. geleneksel komşu ilişkileri içerisindeki tipik bir aile evinde kötü bir grup çocuk kaçırma ve cinayet ile iç içedir. film, arka planda arjantin’in askeri diktatörlükten yeniden demokrasiye geçişini de anlatmaktadır.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt4411504/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/the_clan_(film)

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=jdpsngunlqs

    --- spoiler ---
  • 80 ler arjantininde, insanlari kacirip, fidye alip olduren, puccio ailesinin hikayesini anlatan film.

    az bilinse de, sadece arjantin klasmaninda degil, dunya klasmaninda bile, standard ustu, gayet temiz, gercek hikayeye bagli kalabilmis, oyunculuklari, kurgusu, detaylari vs ile sahane bir filmdir. bir donem filmi olarak, isik- renk kullanimi olsun, produksiyon detaylari olsun, 80 leri alabildigine yasatarak tasvir etmis olmasi, ayrica pek guzeldi.

    iyi filmdir izleyin. imdb notu 7 dir, ama hakettigi 7.5-7.8 civaridir.
  • the irishmanin arjantin versiyonu. aile her ne kadar birbirine bağlı gözükse de aslında aileyi bir arada tutan korku. hasta ruhlu, katil bir baba. devlet adına illegal işler karıştırıyor. çocuklar her ne kadar kurtulmaya çalışsa da bu bataktan babaları izin vermiyor. bırakıp gitmelerini ihanet olarak görüyor. ailede herkes durumdan haberdar ve işin içinde ancak babalarına rest çekip gidemiyorlar. her şeyi sizin için yaptım dese de -ki gerçekten öyle- sonunda cenazesini ailesi talep etmiyor. kimsesizler mezarlığına gömülüyor.

    alıntı: alex'in ölüme giderken babasına gülümsemesi.

    puanım: 6/10
  • https://www.imdb.com/title/tt4411504/

    80 li yıllarda arjantinde geçen gerçek olaylara dayanan çarpıcı bir film.

    --- spoiler ---

    görünürde spor malzemeleri satan bir dükkanları, iki oğlu, iki kızı olan, hali vakti yerinde bir aile gerçekte kan donduran işler yapmaktadır.

    üstelik oğullarından biri epeyce tanınan bir futbolcu olduğu halde. aile bazen hükümetin istediği kişileri, bazen de kendi canları kimi isterse onları kaçırıp öldürmekte ve bu şekilde para kazanmaktadır.

    yalnızca politikacıların işaret ettiği ve karşılığında para ödediği cinayetlerle yetinmezler. hükümetin sağladığı dokunulmazlıkları sayesinde oğullarının okul arkadaşından, iyi kalpli komşularına kadar türlü çeşit insanı kaçırıp, fidye isteyerek öldürürler.

    ta ki demokrat bir hükümet işbaşına gelene dek onlarca kişiyi katlederler.
    aile üyelerinin birbirlerine söyledikleri gibi, "korkmayın, bu ülkede demokrat bir hükümetin ömrü en fazla 2 yıldır, biraz yatar çıkarız" rahatlığında olur herşey.

    ne adliye sarayından aşağı atlayan ölür, ne müebbet yiyen. demokrat hükümet gidince hepsi çıkar. üstelik hapiste geçen sürede hukuk diploması edinmiş olarak!

    ülkemizde böyle kaç aile var acaba? sosyetik katilinden, kırsaldaki canavarına, testerelisinden satırlısına, sözde büyü yapanından, akıl hastasına, müge anlı'ya çıkanından, mikrofon tutulanına...

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap