• “ne de cemaat akp kavgası bundan daha önemli”

    uslu, "referandumda neden ‘evet’ demeliyiz?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

    “türkiye iç savaşa gidiyor” diyen emrullah uslu, “bu yüzden şu anda herkesin önceliği iç savaşı önleyecek adımları atmak olmalı. ne tayyip erdoğan’ın tek adamlık meselesi, ne de cemaat akp kavgası bundan daha önemli olabilir. türkiye’yi seven herkes iç savaşı önlemek için çaba sarf etmeli” ifadeleri kullandı.

    suriye örneği

    suriye’yi örnek veren emrullah uslu yazısını şöyle sürdürdü:

    “hatırlatayım, 2011 yılında suriye’de sünniler erdoğan ve batının gazıyla ayaklandığında, babası kemalist zulmünden kaçıp suriye’ye yerleşen sünni din alimi ramazan beuti sünnileri uyarmış ve gaza gelmemelerini esad’a karşı isyan etmemelerini söylemiş, esad’ın suriye’nin geleceği açısından ehveni şer olduğunu söylemişti. bu kapsamda türkiye’de ulaşabildiği tüm çevrelere de ki akp iktidarı da dahil suriye’de esada karşı halkı kışkırtmanın yanlış olduğunu anlatmıştı. ramazan beuti bunu yaparken sünniler onu esad’a satılmış olmakla suçlamış sözünü dilememişti. gelişmeler ramzan beuti’yi haklı çıkardı. malesef beuti de bu süreçte bombalı saldırıda hayatını kaybetti şehit oldu. ama gelinen noktada suriye yıkıldı ve milyonlarca insan evsiz ve yurtsuz kaldı. esad daha da güçlendi ve sünniler darmadağın oldu.”

    “türkiye için diktatörlük tercihi ehveni şer olmuş”

    “üzgünüm ama artık türkiye için diktatörlük tercihi ehveni şer olmuş bir tercihtir. diktatörlük iç savaştan iyidir. bunu suriye’de ırak’ta mısır’da libya’da her yerde gördük” iddiasındaki emrullah uslu yazısını şöyle sonlandırdı:

    “şunun da farkındayım. artık erdoğan ölene kadar başkan. ister bu referandumdan evet çıksın ister mucize gerçekleşip hayır çıksın. kimse erdoğan’ı iktidardan indiremez. bu gerçeği kabul etmek zorundayız. türkiye’de artık demokrasi dönemi bittiğine göre, iktidarı, ya da lideri, demokratik yollarla göndermek mümkün olmadığına göre, ona karşı bayrak açıp iç savaşı çıkarmasına dolaylı olarak da olsa zemin hazırlamak bir ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.

    şu anda tek çaremiz şu: iç savaşı önlemek için referanduma evet demek türkiye’yi kurtarması için allah’a dua etmek.

    erdoğan’ın kaybetmesi durumunda yaşanacak çatışmaları ve iç savaşı, olası ölümleri önlemek için daha iyi bir önerisi olan varsa seve seve dinlemeye, aklıma yatarsa desteklemeye hazırım.”

    tweet

    kaynak

    ben ikna oldum arkadaşlar, oyum evet.
  • "türkiye, suriye gibi olabilir." dedikten sonra çözüm olarak suriye tipi yönetim biçimi öneren yazar beyanı.

    bu adam cemaatin süvarilerinden değil miydi, ne vakit erdoğancı oldu?
  • tam bir aptal yerine koyma ve kandırma yazısıdır. ayrıca "iç savaş" diyerek altttan alttan algı operasyonu veriliyor. "diktatörlük iç savaştan iyidir" değil de o "diktatörlük yüzünden iç savaş çıkıyor" olmasın ? verilen tüm örneklerde diktatörlük yüzünden savaş çıkmıştır. ayrıca ülkenin sorunu iç savaş değil cehalet ve din ile yönetilmeye çalışılmasıdır. başkanlık, yıllar önceden oluşturulmak istenen islam cumhuriyeti sisteminin son aşamasıdır. fırsattan istifadedir. arkası hanedanlıktır. veya sadece başkanın ve belli bir yönetim kesiminin seçtiği seçeceği kişilerin başa gelmesi sistemini oluşturmaktır. işte asıl iç savaşı tetikleyen de budur... bütün bunlardan 10 20 yıl sonra bu topraklara geçiş yapmak isteyenler de bellidir. kurtuluş savaşında bölüşülmek istenen ülke parça parça eski düşmanlara gelecekte teslim edilmek isteniyor. bunu göremeyen akp seçmenleri aklı başında insanların ortasında bırakılan canlı bombalardır. bombasının modeli cehalet ve inattır.
  • kendi teorisine göre, iç savaşı önleyici tercih.
    nasıl bir mekanizmayla erdoğan'ı iktidardan düşürmeye yönelik bir iç savaş çıkacak, onu da anlatsaymış ya.
  • 15 temmuz'da darbe sonrasında çıkabilecek iç savaş ihtimalini düşünmeden ülkenin cumhurbaşkanına ve diğer üst düzey bürokratlarına suikast yapmayı planlayan, sivil vatandaşın üzerine uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, ağır silahlarla bombalar yağdıran örgütün mensuplarından birinin almış olduğu karardır.

    darbe sonrasında ülkenin nasıl bir iç savaş koşullarına sürükleneceğini düşünmeyen örgüt şu anda referandumdan çıkacak sonucun ülkede iç savaş çıkaracağından mı çekiniyor ? ben hala referandumda oyumu hayır olarak vereceğimi söylüyorum ancak bunun sebebi ne cemaatçi bi dangalağın evet verecek olması ne de hdp'nin veya chp'nin hayır verecek olması. düz, sade bir vatandaş olarak baktığımda bu anayasa değişikliğinin oldukça absürt ve mantıksız olduğunu düşünüyorum, o yüzden de oyum hayır.
  • hep ben mi çekeceğim erdoğan'dan, biraz da siz çekin, demek istemiştir.

    erdoğan başkan olsa da olmasa da zaten bizi skertiyor,

    başkan olsun da biraz da laik kesimi,kemalistleri skertsin, demek istemiştir emre.

    şurası da bir gerçek ki; erdoğan başkan olduktan sonra; türkiye'de kemalist kesim artık etkisini sıfırlamış olacaktır.

    allah var; erdoğan fetö ile çok iyi mücadele etti,

    bir zamanlar dost olduğu fetö'ye bunları yapan erdoğan; 100 yıllık düşmanı olan kemalistlere kim bilir neler yapacak? tarzında bir durum ortaya koymaya çalışmış eski polis emre.
  • emre uslu bile biliyor ki evet çıkarsa demokratik laik cumhuriyetten eser kalmayacak otoriter totaliter ve yumuşak islam yönetimine verileceğiz. bir nevi soft meşrûtiyet dönemi. bu yapıdaki türkiye'nin avrupa da yer bulması mümkün değil. ekonomik destek ve yatırımda alamayacak. kendi derdine düşen ülke bu emperyalizme hizmet hareketinin peşini bırakacak. yani bu şeref açısından sorunlu grubun ülke iç savaş düşer diye derdi olması mümkün mü? zaten 15 temmuz un bir amacı da iç savaş çıkartmak değil miydi? iç savaş korkusu olan askeri askere polisi polise halkı halka karşı kışkırtmaz. lafın özü kendi grubu için faydalı olanı savunuyor aklınca. hiç umursamayın. basın hayırı geçin gidin. etrafınızda iyi niyetli akp liler varsa " ya bu güç ilerde kötü birinin gizli fetöcünün eline geçerse ne olur " diye uyarın. ucu ucuna hayır çıkabilir. bu yüzde on barajsız olduğu için insanlar daha rahat oy kullanacaktır.
  • bu lale kalemini asmamış mıydı lan?
  • feto beyaz bayrağı çekmiş... şimdi gelsin gitsin elçiler...
  • hdp'nin ibret alması gereken yazı..
    evet işte böyle, toplumda cüzzamlı muamelesi gören, herkesin ortak nefretini kazanmış kesimler neyi savunurlarsa bu karşıtlarına artı yazar..
    pratik bu şekilde, kısa vade için tartışmaya gerek yok, vaka bu.
hesabın var mı? giriş yap