1 entry daha
  • "aynı dışsal olaylar ya da koşullar, herkesi bütünüyle başka başka etkilerler ve herkes aynı ortamda yine de başka bir dünyada yaşar. çünkü ancak kendi tasarımıyla, duygularıyla ve istenç devinimleriyle doğrudan bir ilişki içindedir; dışsal olaylar ancak içsel olayların izin verdiği ölçüde o kişiyi etkilerler."

    -arthur schopenhauer

    gerçekten de bizler dışarıdan gelen uyarıcılara izin verdiğimiz ölçüde onlardan etkileniyoruz. etken madde aslında bizzat kendimiz, bakış açımız ve atfettiğimiz değerlerdir.
    hepimiz güçlüyüz. gücümüzün kaynağı kendi zihinlerimiz. ve bizi güçsüz durumlara düşüren de aslında bu güç. yanlış kullanırsak zayıflıyoruz ve bağışıklık sistemimiz çöküyor. böylece uyaran saldırısına açık hale geliyoruz. sağlıksız otomatik düşünceler ve bilişsel hatalar çevremizi sarıyor. öyle bir sarıyor ki nefes alamaz hale geliyor ve sonunda pes ediyoruz. benliğimizi kaybediyoruz. özgüvenimizi yitiriyoruz. ve sonunda da umudumuz gidiyor.
    halbuki gerçekten de güç de güçsüzlük de içimizde. her şey bize bağlı. bunu fark ettik mi özgüvenimiz de gelişecek, öz yeterliliğimiz de artacak. yapılması gereken tahlil yapmak, bizi en iyi anlayacak kişi tarafından. ve bir süre sonra otokontrolümüz öyle bir hale gelecek ki bir makine gibi işleceğiz, duygusal bir makine.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap