12 entry daha
  • türkiye'nin libya'ya girmesiyle, rusya'nın suriye'ye girmesi politik olarak aynı biçimde gerçekleşti. tanınan (egemen) ülke bir başka ülkenin askeri gücünü topraklarına davet edebilir ve tüm haklara sahip biçimde o bölgede askeri egemenliğini ilan eder.

    bu nedenle bugün suriye hava sahasını ruslar kontrol ediyor. bizim suriye'de olmamız ise, vakti zamanında pkk nedeniyle suriye ile yapılan bazı anlaşmalara dayandırılıyor. eğer suriye'de, türkiye'yi tehdit eden bir terör unsuru varsa, kendimiz girip temizleme haklarına sahibiz.

    bugün oluşan durum ise, suriye ordusunun, orada meşru haklarla bulunan türkiye'ye direkt askeri müdahalesidir. bu durumda açık savaş ilan edilir ve suriye'nin yanında bulunan tüm ülkeler düşman ilan edilir.

    bu durumda rusya, suriye'deki etkinliğini azaltmak zorunda kalacaktır. daha doğrusu bu duruma sürüklenecektir. herhangi bir müdahalesi kendi açısından pire için yorgan yakmaya benzer. doğacak sonuçları göze alamaz. tıpış tıpış çekilecektir.

    abd, rusya'nın ayağına çelme takmak için yüz yıldır fırsat kolluyor. kırım müdahalesi rusya ekonomisini neredeyse %40 küçülttü, hatırlayın. bu ekonomik operasyonlar abd güdümündeydi. rusya'nın türkiye'ye açık müdahalesi, putin'in yapabileceği en büyük yanlış olur. zaten yapabilseydi, rus uçağı düşürüldüğünde de yapardı.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap