3 entry daha
  • söz konusu okullar misyoner amaçlar ile kurulmuş olmalarına rağmen, bu amaçlara ulaşmaları pek mümkün olmamıştır (türk'e birşey olmaz). bu okulların müfredatını ve verilen eğitimin niteliğini tam olarak bilmeden yorum yapmak ise densizlikten başka birşey değildir. özenti her yerde özentidir; türkiye'de yaşayıp hristiyan olmamalarına rağmen christmas kutlayan aileler varken söz konusu okullar bu konuda ilk bakılması gereken yerler olmamalıdır. önce aynaya bakmak, daha sonra neyden bahsettiğini tam anlamıyla öğrenmek, bilmek gerekir.

    bu okulların misyoner amaçları yıllar içinde sindirilmiştir ve sadece iyi bir dil eğitimi vermeği hedefler hale gelmişlerdir. bunun için de tarih, coğrafya, türkçe edebiyat gibi dersler haricinde kalan matemetik, fen türevi evrensel derslerin yabancı dilde verilmesi, en azından orta öğretim süresince, şarttır. bunun yanısıra hocaların yabancı olması da elzemdir. sonuçları için yeni mezun birer anadolu lisesi ve x american college (izmir, tarsus, üsküdar) mezunu öğrencinin karşısına bir ecnebiyi diktiğinizde girdikleri diyalogların yapısına bakmak oldukça tatminkar olacaktır.

    edit: benim bahsettiğim okullar genelde 1800'lerin ikinci yarısında kurulmuş olan, ve kurucuları da yabancı olan okullardır.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap