240 entry daha
  • içinde gerçekleşen kazayı medya nasıl yazarsa öyle olmuş sayacağım alışveriş merkezidir. çünkü bu ülkede başta sabah gazetesi olmak üzere tüm medya hep doğruları söyler hiç yanlış haber yapmaz hep de yanlışlıkla suçladığı kişi/kurumlardan özür diler. e arkadaşım sen bir haberi anlayamıyorsan suç bende mi. bu ülkede kanunlar var nizamlar var dedik. mimarlar odası da bu kurumlardan biridir. eğer bu kurum böyle bir alışveriş merkezi yapılırken düzgün incelenmemiş diyebiliyorsa daha ne diyeyim. bu tip güvenlik önlemlerinin sonu yoktur demek istiyorum o yüzden standartlara uyulmadıysa evet eşeğiz inceleyemedik engelleyemedik denilsin ya da birileri üstü kapalı suçlanmasın. hata yoktur demiyorum bu ülkede standartlar vardır ve bunlara uyulmuştur diyorum. sonuçta her kazayı baştan önlem alarak önleyemeyiz sonuçta biri yine oradan düşebilir. ha bu olaylar talihsiz midir? evet. başımıza gelmesini ister miyiz? hayır. buna neden olanların cezalandırılmasını istemez miyim? elbette kocaman bir evet. ama bakın üstüne basayım: yine de ben çocuğuma sahip olamıyorsam muhtemelen araba altında kalması daha muhtemeldir hatta ve hatta 3.5 yaşına gelmesi bile mucizedir.(nitekim bir önceki entaride de bundan bahsettim yol örneği bunu sanılanın aksine çok iyi açıklar emniyet tedbirlerinin bokunu da çıkartsak insan faktörünü engelleyemeyiz. bu da en basitinden ekonomik değildir. mühendislik ya da mimarlık hiç değildir. olsa olsa halkı galeyana getirme ve gücünü iktidarları devirme aracı olarak kullanma gibi bir amacı olabilir.).

    hala dalkavukluktur diyorum kalkıp bana bu dürüst(!) ve süper haber yapan medyanın dalkavukluğu yapılıyor bir de. 15 cm karelik boşluk dediğiniz 3x5 cm lik bir boşluktur. gidin 1-2 apartmana bakın herhangi bir alışveriş merkezine bakın daha büyük boşluklar görmezseniz bu mesleği bırakırım. nedir bu ya. haber mi bu şimdi!

    bu olay ile ilgili sözlükteki kişilere kusarak saçmalamak yerine olayın özüne inilmesi temennisi ile. tabi bir de güzide medyamızın her haberini ciddiye almamayı da öğrenmek gerek. (en basit örneği bu haberi 15 santimetrekarelik boşluk olarak yazan güzide muhabirimizdir. yapın bakalım hesabınızı 3 e 5 cm boşluğa kaç çocuk sığar? biraz ciddiyet. biraz bilim. tek isteğimiz bu. bu medyanın eksiği de bu. benzer şekilde kuruyan bir baraj ile ilgili haberler dönüyor medyada bakalım onun altından ne çıkacak izlemek lazım)

    edit: 1. bunu kötüleyenlere ne diyeyim bilemiyorum 2 üsttekiyle beraber okuyun.
    2. çok sevdiğiniz medyanın bir üyesi olan kanal d az önce küçük kızın bir sandalyeye çıkıp üzerinde zıplıyorken kolunu yürüyen merdivene kaptırıp aşağıya çakıldığını yazdı. e daha ne diyeyim artık bilemiyorum. sen çocuğunu en üst katta trabzan başına sandalye üstüne çıkar bi de zıplamasına izin ver sonra amına koyayım cevahir de. bu ne be yeter artık!
364 entry daha
hesabın var mı? giriş yap