187 entry daha
  • ailecek severek tükettiğimiz mükemmell bir zehir.

    önce nasıl yapıyoruz onu anlatayım.
    gdo’lu mısır tanelerini ezerek üzerine birtakım kimyasallar boca ediyoruz. bu kimysallar arasında ucuz işgücümüz olan mayalarımız da var. amacımız mısır ezmesinin içerisinde bulunan nişastayı bu mayaların früktoza çevirmesini sağlamak. mayalarımız nişastafrüktoza çevirdikten sonra içerisine bir o kadar da glikoz ilave edince işlem tamam. şimdi elimizde yine karbonhidrat var ama artık tatlı ve sıvı, raf ömrü uzun, galonlarda da saklasanız güneşten, ortam ısısından etkilenmeyen, insanlar tükettikçe bağımlısı haline getiren mükemmel düşünülmüş bir zehir var. bisküvilerde, çikolatalarda cipslerde, keklerde, tatlı olan her şeyin içine katmak mümkün. 10 kilosu 300 tl olan balların tamamına yakını bu zehirden. mükemmel değil mi?

    ekonomik kriz ile birlikte paket gıda üretimi ve emek yoğun unlu mamül imalatı yapan bireylerin dört elle sarıldığı, tüketicinin bilinçlenmediği taktirde artık çok uzun olmayan vadede insan sağlığını kaybettiren zehrimizin ürünler içinde herhangi bir kotası yok. 12 yaşındaki çocuklarda şeker hastalığı oluşumunun temel nedeni. asıl tehlike toplum olarak bu maddeye karşı sağırlaşmış olmamız. içeriğinde ne olduğunu, bize ne yaptığını bildiğimiz halde umursamıyoruz. bazı noktalar hariç tabi.

    örnek olarak vermek gerekirse bugün kilosu 70 tl olan baklavaların tamamına yakınında, kilosu 130 tl olan baklavaların çoğunda glikoz şurubumuz var. neden baklavayı örnek verdim hemen onu da açıklayayım. o kadar saçma sapan bir milliyetçiliğimiz var ki “-baklavaya glikoz şurubu eklenmiş” dediğimizde birdenbire insanlar çıldırıveriyor ama içeriğinde daha yüksek miktarda glikoz şurubu olan yabancı meşeli yiyecek maddelerini (bisküvileri, sufleleri, tiramisuları ve cipsleri) çocuklarına yedirirken hindu inekleri kadar sakinler.

    ezcümle, glikoz şurubu her gün tükettiğimiz bir zehirdir. (kahrolsun früktoz!)

    konu eğer ilginizi çekmişse şuraya da bi bakın derim. (bkz: cargill) sözlükte bir çok suser güzel noktalara değinmiş. şukela modunda okuyunuz.

    ek:
    şurada bu maddenin avrupada yasak, abd de kotalı ve ülkemizde serbest olduğuna ilişkin binlerce haberden sadece biri var.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap