909 entry daha
  • iyi bir üniversiteden ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. okulda da girerken o zamanki dil sınavında 100 sorudan 97 net yapmıştım. peki ne zaman akıcı konuşmayı öğrendim? askerde tercümanlık yaptığımda.

    kuralı muralı boşverin. bilmediğiniz için değil, bilmiyorum ve yapamam sandığınız için konuşamıyorsunuz. bizde öğrenciye sürekli gramer dayatıldığı, en ufak harf hatası bile yüzüne vurulduğu için ona şartlanıyoruz.

    kimse günlük konuşurken providing that demez. odtü ingilizcesi bunlar. biz de bu çarkın elinden geçtik ve böyle cümleler kuruyorduk. bunu ancak oturup düşünerek yazdığınız bir yazıda kullanırsınız.

    günlük hayatta dikkat edeceğiniz tek şey şu: "karşımdaki beni anlıyor mu". anlıyorsa sikmişim bağlacını, besides demezsiniz de and dersiniz.

    yani mesela gelip türkçe öğrenen birisi "ben konuşuyor, anlamıyor" dediği zaman "öyle demeyeceksin, ama bağlacı kullanacaksın" mı diyoruz. bunlar ancak sizin yazılı dilde ihtiyacınız olacak %100 uymaya çalışacağınız şeylerdir. yoksa diğerini "anlaşılmaya çalışmak" gayesiyle bir şekilde edineceksiniz zaten.
581 entry daha
hesabın var mı? giriş yap