29890 entry daha
  • (bkz: #106771659)

    (bkz: ekşi şeyler) sitesine de konuk olan üstteki entryi ilk okuduğumda "bu olay ne kadar doğru olabilirki.. 10 yaşında bir çocuğu kim ciddiye alır" diyerek araştırmaya başladım çünkü 10 yaşındaki bir çocuğun plajda oradan oraya koşarak tek başına herkesi kurtarması bana pek mantıklı gelmedi.. işin aslını biraz araştırınca üstteki entryde yazılı olanların kısmen doğru olduğunu, küçük kızın gerçekten de tsunaminin belirtilerini bildiğini ama kurtarma olayının farklı bir şekilde gerçekleştiğini küçük kızın annesinin verdiği röportajda okudum..

    şöyleki, anne baba ve iki kardeş ilgili adaya tatile gelmişler, plajda takılıyorlar.. derken suların çekildiğini farkeden 10 yaşındaki "tilly smith" daha önce coğrafya dersinde hocasının anlattıklarını hatırlıyor ve bu olayı annesine söylüyor.. tabiki annesi inanmıyor.. babasına söylüyor o da inanmıyor.. tilly smith ısrarla tsunamiden bahsediyor korkuyor ve otele dönmek istiyor veee anne baba yine umursamıyor..

    bu esnada devreye 4 yaşındaki küçük kız kardeşi giriyor ve ablasının huzursuzluğundan dolayı panik oluyor ağlamaya başlıyor ve o da otele dönmek istiyor.. iki çocuğun aynı anda ağlamasından dolayı anne baba çevredekileri daha fazla rahatsız etmemek için otele dönmeye karar veriyor..

    otelin girişinde otel müdürüne denk geliyorlar, o da her şeyin yolunda olup olmadığını soruyor.. kızın babası durumu anlatıyor.. vee otel müdürü bu olayı ciddiye alıyor çünkü kendisi bir japon ve tsunaminin ne olduğunu belirtilerinin neler olduğunu en iyi bilen ülkenin vatandaşı malum..

    japon müdürümüz güvenlik görevlilerini de yanına alarak adada tsunami alarmı veriyor ve insanların plajı kısa sürede boşaltmalarını sağlıyor.. tabi sonrasında beklenen dev dalga geliyor ve kimse ölmüyor.. bu olaydan sonra da küçük kızı adada kahraman ilan ediyorlar..

    demekki neymiş 10 yaşında küçük bir çocuk sahilde oradan oraya koşarak kimseyi kurtarmamış, zaten buna imkan da yok çünkü anne babası dahil kimseyi inandıramazsın buna.. ama otelin müdürünün bunu gerçekleştirme gücü ve yetkisi tabiki var.. sonuçta küçük kız her şeye rağmen plajdaki insanları kurtarmış sayılır..
11913 entry daha
hesabın var mı? giriş yap