11766 entry daha
  • !!!aşıda yeni gelişmeler!!!

    -18 ağustos'ta küba'dan finlay aşı enstitüsü faz i ve faz ii aşamalarını birlikte başlattı. soberana 1 ismi verilen aşı, virüsün akciğerlere tutunmasını sağlayan spike proteinlerinden yola çıkılarak geliştiriliyor. böylece faz i aşamasında 20, faz ii aşamasında 13 aşı oldu.

    -brezilya, johnson & johnson'ın koronavirüs aşısı için faz iii denemelerini onayladı. aşı yedi eyalette 7.000 gönüllü üzerinde test edilecek. (aşı geliştirenler denemeleri suudi arabistan, bae gibi ilginç ülkelerde gerçekleştiriyorlar. kendi ülkelerinde yapanlar da azınlıkları kullanmaya çalışıyor. bazı ülkelerin insanlarına kobay faresi muamelesi yapılıyor. batı insanının canı canda diğerlerininki patlıcan mı?)

    -avustralya, oxford üniversitesi aşısını güvence altına almak için astrazeneca ile bir anlaşma imzaladı.başbakan scott morrison, aşının şu anda geliştirilmekte olanlar arasında en umut verici ve en gelişmişlerinden biri olduğunu söyledi.ülkenin aşıyı kendisinde üreteceğini ve tüm nüfusa ücretsiz dozlar sunacağını söyledi.

    -ayrıca morrison, covıd-19 aşısının zorunlu olması gerektiğini söyledi.( aşıya karşı olan insanlar azımsanmayacak düzeyde. zaten mevcut olan aşı karşıtlarının yanı sıra güven duymayanlar da çok fazla.insanları nasıl aşı olmaya ikna edecekler, bu konu ileride çok su kaldıracak)
1318 entry daha
hesabın var mı? giriş yap