839 entry daha
  • hakkinda atilip tutulan kardes devlet.

    oncelikle şurdan baslayalim azerbaycan bir rus uydusu devlet tamam bunu kabul ediyoruz. ancak bunun sebebi sensin canim kardesim yani biziz .(bkz: turkiye cumhuriyeti)

    sen once , 1993 te secimle iktidara gelip ilk is olarak rus askerlerini ulkeden kovalayip petrol boru hattini rusya uzerinden degilde turkiye uzerinden gecirilmesi ve turkiye ye pay verilmesi sartini koyan ebulfez elcibey in , kgb ajani haydar aliyev ve ne oldugu belirsiz kgb subayi tipli suret huseynov tarafindan ruslardan kalma 3 - 5 tankla yikilmasina izin vermeyecektin. ondan sonra cikip kendinde bunlar niye rus uydusu niye gazi petrolu bize ucuza vermiyolar diye sorma hakkini bulurdun.

    gelelim kibris meselesine. biz ne kadar kendimizi bu konuda hakli gorsekte ( ki harekatin baslangicinda tum dunyanin gozunde hakliydik ) masadan kalkip harekati devam ettirip adanin 3 te 1 ini alinca dunya kamuoyunda isgalci konumuna dustuk.

    su an degil azerbaycan , bilge kagan kalkip mezardan gelse kibris i resmen taniyamaz. kibris in kuzeyi dunya kamuoyunda ve uluslararasi alanda turk isgali altinda olan bolge olarak gecer. bunu kabul etsekte etmesekte boyle. bunu degistirecek yegane cozum ya gider rumlarla anlasir federasyon kurarsin ya da herifleri resmi olarak iki devletli bir taksim e ikna edersin. bunu yapmadiktan sonra krali gelse durum degismez. ha cok umrumuzda mi benim degil sahsen.

    azeri sozlugu meselesine gelince , sen adamlarin ulkesine gidip orda muteahitlik vs yapip parayi bulup oralari bir nevi genel ev olarak gorur adamlara evin ufakligi muamelesi cekersen adamlar seni sevmez. şurda bile yillarca azeri spikerlerin mac sunumlariyla tasak gecilmedi mi yok kaleciye kapici diyormus yok şuta zerbe diyomus falan , adamlarin diliyle dalga gecmediniz mi ? niye sevsin adam seni ?

    ha gercekten onlarin icinde de rus sevdalisi yavsaklar yok mu var tabii , bizde de var ruscusu amerikancisi ama iki ulkenin de cogunlugu sunu bilir ki azerbaycan ve turkiye dost degil kardes tir. lehce farkli ama ayni dili konusuyoruz. oturup bilimsel makale ya da edebiyat eseri yazmayacaksan cok rahat bir azeriyle konusabilir anlasabilirsin o da seninle konusur anlasir.

    velhasili azerilerin bugun rus gudumunde olmasi , ermenileri o kadar gelire askeri guce ragmen tokatla(ya)mamasi azeri hukumetinin rus destekli olmasidir. sen anitkabir defterine ataturk un askeriyim diye imza atan ebulfez elcibey in arkasinda duraydin orada turkcu bir hukumet kurulaydi , kgb ajanlarinin ulkeyi ele gecirmesine izin vermeseydin bugun konusmaya hakkin olurdu.

    onun icin bu mevzularda once igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmamiz lazim. once bi donup kendine bakacaksin acaba ben ne bok yedim diye .

    edit : sma hastaligi gercekten cok onemli. kucucuk cocuklar ailelerin elinde eriyip gidiyor. keske devlet bu isleri yapsa ve buralara dusmese bu konu ama , lutfen imkani olan (bkz: ada'ya umut ol) sun.
699 entry daha
hesabın var mı? giriş yap