23 entry daha
  • geriyi düşünen kim be hey ?

    bana öyle bir şey söyle ki; sana hak mı batıl mı olduğunu söyleyeyim.

    ahir demek ileri demek. ahirete iman demek ileriye, ileridekine iman demek.
    bir işten sonra başkasına koyulma, gündüzü öğlene, öğleni akşama, yatana kadar vakitleri birbirine bağlayarak sıçramak, yükselişe geçmek demek.

    biz ileriyi düşünmekten şaşıp kalmış kullarız. müminler ilerinin yollarına düşmüşlerde, dünyayı yurt edinme sevdasına saplanmış geri kalmak isteyenlerce '' bu ahmaklar geridekilerin masallarına inanıp durmadalar ''diye aynı küfürlere maruz kalmışlar.

    düşmanında dahi bir akıl ağırlığı olması rakibinin azmini artırır. dünyadaki gümbürtüler, teneke seslerinden bize korku yok. en büyük düşman kalenin içinde çanlarını gece gündüz çalmakta. kimi o çanları ninni gibi dinliyor, kimisi onu habeşli bilal'in sesi ile bastırıyor.

    allah ondan razı olsun ki; onun sadası tüm kainatı sevgiliye uyandırdı. bize, içimizdeki duyguları sürekli afyonlayan o düşmanın, tüm pisliğiyle kalplerin üstünü örten süpürüşünden haberdar etti.

    geçmişe sarkıp süpürücünün üstüne akşam nas sabah felak okuyoruz. ileriye bakıp mesafeyi kestirmeye, sabretmeye çalışıyoruz. gir bilmecenin içine de ilerilik iddianı orda göster. al daireni meşke gel, geri kalma.

    kim gerici, kim ilerici,
    dünyaya kanan ölü sevici.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap