3 entry daha
  • taksim tünel'de, kumbaracı yokuşu'nu geçince hemen solda, tünel starbucks'ın yanındaki binanın 2. katında yer alan pek hoş dekore edilmiş, lebi derya'nın berisinden güzel bir manzaraya sahip, yemekleri de gayet leziz bir cafe, bar, pub.. hah bistro'ymuş.* teras kısmını camekanla kapatmış kış mevsimi için kendini yenilemiş güzel yer. gidilesi..

    http://www.manobistro.com/

    tel: 0212 292 49 67

    edit: daha önce 4-5 kez gidip çok memnun kaldığım ama bugün beni büyük bir hayal kırıklığına uğratmış mekan. menü değişmiş, fiyatlar artmış. eski menüde olan birçok güzel yemek artık yok. porsiyonlar küçülmüş. garsonlar laubalileşmiş. her söylenene espiri yapma gibi bir kaygıları var. bir masada 1'den fazla insan varsa herkese aynı anda yemek gelmesi edeptir, adaptır. 7 kişilik masanın 1 adet salatası diğer siparişlerden tam 15 dakika* erken gelmesi demek* o salatadaki sıcak malzemelerin soğuması, salata sahibinin kibarlığından mal mal diğerlerinin yemeğini beklemesi ve aç insanların gözlerinin salataya kayması demek oluyor. nihayet kavuşulan yemeklerden birindeki köfteden streç film parçsı çıkmasıyla garsona bu söylendiğinde ukalaca "hee kaşar paynirinin de olabilir.. değiştiriyim mi tabağınızı şimdi napiim" demesi açıklanamaz bir durum. arkadaşın doğumgünü olduğundan önceden dolaba koydurduğumuz pastayı 4 kerede söyleyince getirmeleri, biz istemeden pastayı kesecek bıçak getirmemeleri, pasta için tabak verip çatal bıçak vermemeleri, "e çatal gelmeyecek mi elle mi yiyelim" dediğimizde bir müddet sonra tatlı kaşığıyla gelip "çatalımız kalmamış" demeleri ve tatlı kaşığıyla* pasta yemek... sahibi değişmemiş, hiçbir değişiklik olmamış menü dışında.
    he bir de tuvalet meselesi var. eskiden kapıdan hemen girerken sağda bi erkek bi de kadın tuvaleti vardı. bayanlar tuvaleti gayet güzeldi bir problem yoktu. ama o iki tuvaleti bayan yapmışlar koridorda bi erkekler tuvaleti yapmışlar. bildiğimiz alaturka tuvaletin ortasına klozeti kondurarak eskiden yeniye geçiş temalı sürrealist bir çalışma gerçekleştirmişler. meğer bir de şirin uyarı varmış o erkekler tuvaletinde: "lütfen hijyenik pedlerinizi klozete atmayınız.."
    zor bi geceydi..

    yepyeni edit: işletmecisi işbu entry'de yazılanları okumuş ve irtibata geçip hatasını telafi etmek istemiş. o garson orada olduğu sürece adımımı atmayı düşünmem. aslında yukarıda yaşananlardan birkaç hafta sonra bir kez daha şans verip kalabalık bir grup olarak gittik ama maalesef ki yine memnun kalamadık. halbuki iyi niyetlerimizle, umut dolu yüreklerimizle çıkmıştık yola..
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap