48 entry daha
  • ön ek:

    1- bunu kullanmaya şov diyenler olmuş. bu kimlik her yerde geçerli diye normal kimlik yerine sadece bunu taşıyoruz. bende halen eski kimlik var, avukat kimliğinde çip mip var halen geçerli diye yenisini çıkarmadım. kanunun verdiği yetkiye dayanarak avukat kimliğini kullanmanın şov olduğunu düşünenler psikolojik sorunları olan tiplerdir.

    2- diğer bir entry'ye komple cevap vereceğim her tarafı mantıksızlık ve cehalet akıyor.

    "baro kimligi ne hakla muhendisler odasinin kimliginden daha ustun oluyor? mantigi falan yok bu islerin. mecliste birileri yasa gecirdi diye her sey mantikli olmak zorunda degil." demiş.

    açıklayayım. avukat kimliği baro kimliği değildir. adı üstünde kimliktir. ayrıca avukatlar müvekkillerinin en özel kıymetli verilerini ve evrakını yanında bulundurabilir, gizlilik kararı olan dosyalar taşıyabilir. sıradan bir vatandaş yalnızca kendine ait ve kendini ilgilendiren eşyanın idaresiyle sorumlu iken avukatlar onca müvekkilin en önemli verilerinden sorumludurlar. bir mühendis ise ticari sır kategorisine sokulabilecek bir bilgiden ötesini yanında bulundurmaz. avukatlar bu bakımdan adli arama ve önleme araması gibi hususlarda sıradan düzenlemelerden bağışık tutulmuşlardır. dolayısıyla avukat kimliği mühendisler odası kartı dediğiniz şeyden daha üstündür. çünkü bu kimliği gösteren kişi avukattır ve avukatlar da ancak bu kimliklerini göstererek yasaların getirdiği bağışıklıkları kullanabilirler. yine söyleyeyim bu bağışıklıklar avukatlar üstün insanlar olduğu için değil, avukatlar müvekkillerinin özel hayatını ve mülkiyet hakkını korusun diye getirilmiştir. yani mantığı budur. biri meclisten bir yasa geçirdi diye mantıklı olmak zorunda değil ama bu yasa evrensel olarak avukatlara tüm gelişmiş ülkelerde tanına bağışıklıkların türkiye'ye getirilmesinden ibaret ve mantıklı bir yasa. gelgelelim mantıklı olmasaydı bile uymak zorunda olunan bir yasa.

    umarım günün birinde milyon liralık senetlerinizi ya da çok özel kişisel verilerinizi içeren belgeleri bir avukata emanet edersiniz ve ne demek istediğimi anlarsınız.

    "avukatlar zaten boyledir. bir sey bilmezler cogu zaman. google'a benzer davalari yazip, ancak prosedurleri takip ederler. oyle 'sayin yargic' diye baslayan adamakilli savunma falan yapmazlar. adamlar resmen bedavadan para kazaniyorlar. sorma ver parasi. benim dava icin ne yaptin? google'a yazdik biseyler falan. avukatlik bu iste." demiş entry'nin kalanında. bu entry'yi yazan kişinin 15 yaşında bir ergen olduğunu umarak cevaplayacağım. umarım işin avukata düşer arkadaşım. hiçbir şey bilmeyen avukatlara işin düşer de google'a davaları yazıp senin savunmanı yapar. bir meslek grubunun tamamını "bunlar böyledir" diyerek genellediğine göre hayatında hiçbir halt olamamış bir ergenle karşı karşıyayız büyük ihtimalle.

    yahu bedavadan para kazanıyorsak sen de avukat ol.*

    ön ek sonu---

    avukatlık kanunu 9. madde 4. fıkra:

    "avukat kimlikleri, tüm resmî ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmî kimlik
    hükmündedir."

    "kitapçık da yazıyor" demiş bozuk türkçesiyle bir de. kitapçıkta yazan şeyi kanuna mı dayandırmışlar yoksa kanun altı başka bir düzenleyici işleme mi? tamamen yönetmelikler ve genelgelerle kanuna aykırı idari işlemler yapılıyor. hukuk bilmeyen cahiller de "daha ne konuşuyorsun" gibi ayak takımı laflar ediyor.

    bir başkasının uğradığı haksızlığı ve kanunsuzluğu keyifle izleyecek kadar patolojik vaka olanları göstermiş olan kimliktir.

    ben türkiye'de avukatlık yapan bir türk olarak avukat kimliğimi gösterdiğimde yabancı memleketlerde bile diğer avukatların faydalandığı imkanlardan faydalanabiliyorum.

    son ek:

    uyaran bir meslektaşımın entry'sini buraya bırakıyorum;

    (bkz: #122714322)
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap