• oldukça ilginç bir gerçekliktir. en sevdiğiniz yemeği düşünün, üst üste bir hafta bile yeseniz artık o yemek en sevdiğiniz yemek olmaktan çıkar ve tiksinme aşamasına geçersiniz fakat hayvanlar ömürleri boyunca aynı mamayı yeseler dahi hiç bıkma usanma emareleri göstermiyorlar şüphesiz ki bu bir şeylerin kanıtıdır fakat neyin kanıtıdır onu bilmiyorum.

    not: buradaki mesele hayvanların mama ayırt edip etmemesi değildir. elbetteki hepsinin ağız tadı farklı ve farklı mamaları seviyorlar. burada bahsi geçen mesele sevmiş olduğu mamayı ömür boyu verseniz ömür boyu yemekten bıkmayacak olmasıdır. mesela aynı yaş mamayı 1 yıl boyunca verin ve sonra daha az sevdiği mamayla birlikte önüne koyun "ya bıktım bu yaş mamadan biraz değişiklik olsun da şundan yiyeyim" demez. yine onu yer.

    not2: bizim kedi değiştiriyor diyenler oluyor. bakın kediye ya da köpeğe çok aç olduğu takdirde hamur bile verseniz yerler. başlıktaki meseleye deneysel şekilde yaklaşacaksanız yönteminiz şu olmalı: 3-4 çeşit mamayı aynı anda önüne koyarsınız. doğal olarak en sevdiğini yiyecektir. uzun bir süre o mamayı tek başına verin ve sonra tekrar bütün mamaları önüne koyduğunuzda daha az sevdiği mamayı yiyorsa sizin teoriniz geçerli bütün seçenekleri önüne koyduğunuzda dahi aynı mamayı yemeye devam ediyorsa benim teorim haklı. mamaları ayrı ayrı açken verirseniz hangisini daha çok sevdiği konusunda yeterli veriniz olmaz.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap