5 entry daha
  • 30'una 4 ekim itibariyle basmıştır. tanış olmadığım bir zattır kendisi. ve evet, ben de eminim ki, yıllar geçtikçe değeri çok daha iyi anlaşılacak ve dahi olarak anılacaktır. şimdilik ortamlarda kıskanılmakla yetinmeli. "kim bu ömer alkan" diye başlayan ve entelektüel ortamların kızgın ve egolu adamlarının oklarını üzerine çekmekle yetinmeli. zaman içerisinde fihrist kitap üzerinden çabaları ve düşünce dünyası daha iyi anlaşılacaktır.

    "ne olur pes etme ömer" diyeceğim ama ben böyle bir azim, böyle bir çalışma enerjisi ne gördüm ne duydum. hedefine giden yolda ne kadar zorlansa da durmayacağına eminim.

    - kendimce ömer alkan üzerine notlar (belki ileride söyleşi yaparız onunla ya da üzerine bir makale yazarım belli mi olur):
    1- uzaktan çalışmalarını incelediğim kadarıyla, hakikat kavramı etrafında bir "grand-theory" şekillendirmeye çalışıyor. post-modernizm sonrası ilerlemeci bir hakikat birliği. ne kadar zor bir görev olsa da, söylediklerini hep birbirini tamamlar şekilde üst üste koyuyor.
    2- şimdilik doğrudan akademik, düşünce yazıları yazmamaya dikkat ediyor. belki hiç yazmayacak bilmiyorum ama edebi eserlerinde yoğun bir şekilde düşünsellik var. bir videosunda düşünce metinleri için biraz daha bekleyeceğim demişti. bakalım ne kadar bekleyecek. günümüz sosyal bilimler'inden hiç hazzetmediğini her konuşmasında belli ediyor.
    3- gerçekten yalnız biri. her fotoğrafı tek, her konuşması tek. hüzünlü bir yalnızlığı var. melankolik bir yalnızlık. son video serisinin ismini tragedya koymuş, sesinde melankolik bir tını hep var.
    4- kimse bahsetmemiş, kendi de bahsetmeyi sevmiyor ama alienated adında çok başarılı bir müzik projesi ortaya koymuş. sözler fazlasıyla derin, felsefi. perfectance ve rational tragedy, ruhunu ele veriyor ömer alkan'ın.
    5- tüm yalnızlığına rağmen güçlü bir aurası var ve insanı etkisi altına alıyor. mavi gözleriyle keskin bakışlar atarken konuşması çok etkiliyor.
    6- türkiye gibi bir yerde böylesi bir insanın desteklenecek yerde kıskanılması oldukça anlaşılır. umarım kendi de anlar ve sabreder.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap