67 entry daha
  • leş gibi ve sıkıcı...bu çok ağır olmadı mı?

    tamam sitcom tarzında ilerlemesini beklemiyoruz tabii ama leş ve sıkıcıyı başlık ilgi çeksin diye seçilmiş kelimeler olduğunu düşünmek istiyorum. leşi tamamen geçtim, sıkıcılar var evet. çok sıkıyorlar hem de.

    felsefi bir metin okurken, bir mücadeleye girmemiz gerekiyor. okuduğumuz şey kolay veya basitse , o zaman bize meydan okunmuyor demektir. başka türlüsünü arzulamak, felsefeden almamız gerekenin tam tersini istemektir. insanların felsefeye yaklaşımlarının temel sorunu bu: kolay olmasını beklemek. ünlü bir filozoftan şık bir cümle aktarabilmek iyi ama değil mi? felsefe yapmak çok daha fazlasını ve mücadele gerektirir. egomuzun parçalanmasını gerektirir. dünyayı başka açılardan görmeye başlayabilmeniz için bizim için zor olan şeylere meydan okumamızı gerektirir.

    bir de tabii okumanın sırası da önemli. havalı olsun, ortamlarda prim yaparım diye* kant'ın eleştirisiyle başladım ve bir tuğla gibi duvara çarptım. felsefi intihar resmen. offfffffffff gerçekten çok sıkıcı adamlar var. akademik anlamda okumak zorunda olmasam asla yanından bile geçmeyeceğim kişiler var.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap