9 entry daha
  • 4 yıl boyunca oturduğum fikirtepe bölgesindeki site. burada oturmayı düşüneceklere fikir vermesi açısından artıları eksileri sıralalayım belki birileri faydalanır;

    + evlerin işçiliği gerçekten kaliteli, mutfak beyaz eşyaları siemens. pencereler kapılar o kadar kullandım ne bir ses gıcırtı yaptı ne bir arıza. bu konuda şimdiye kadar gördüğüm en iyi ev burası net.
    + bütün odalarda duvar içi gömmeli merkezi sistem klima var ve super çalışıyor, bulunmaz nimet. klima taktırma derdi yok, altyapıydı ustaydı ugrasma derdi yok(çok uğraştım saçma sapan klima takıyorlar genelde verimsiz ve kötü görüntü oluyor kırıp döktükleri için). her odada olması inanılmaz konforlu, yazın hayat kurtarıyor.
    + ısı yalıtımı çok iyi, kışın neredeyse dogal gaz acmazsınız evler çok sıcak.
    +lokasyon olarak bence fikirtepedeki en iyi yer, metroya en yakın site burası diğerleri arkada kalıyor.

    - aidatlar fazla, elektrik dışındaki tüm faturaları (su+d.gaz) site yonetimi kalem kalem hesaplayıp size aidatı da ekleyip gönderiyor, 2021 ortalamam kullanıma göre 700-800 tl civarı.
    - insan dışarıdan bakınca nezih site gibi dusunuyor ama oturan kesim malesef ayu. bu gerçi her yerde var ama insan olamayan, toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilmeyen saygısız komşular. terliğini ayakkabısını dışarı koyan mı dersin, son ses müzik, gece yarısı gürültü patırtı yapan mı dersin, saçma sapan arabasını park edenler mi dersin, hepsi bolca mevcut. zaten 3 blok toplamda 600 daire olması lazım o yüzden hayvan çok sitede :)
    - evlerin işçiliği çok iyi dedigim gibi ama ilginç bir şekilde ses yalıtımı vasat, üst komşunun oglu dort nala kosuyor, yan komşudaki gençler parti veriyor, hepsi evinizde sanki. yine çoğu siteye göre iyidir hiç değilse konuşma,telefon sesleri gelmiyor ama eksi olarak yazıyorum.
    - malesef fikirtepe uzun yıllardır kentsel dönüşümde, her yer inşaat gürültü patırdı. geceleri bile çalışıyorlar. penceryi actığınız an toz ve gürültü.
    - sosyal tesisleri tırt, verdiğiniz aidata değmez.

    özetle, buradan ev bakan arkadaşlar üstteki eksiler sorun olmaz diyorsanız burada oturun. evlerin içi gerçekten kaliteli ama gerisi koca bir fiyasko.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap