19 entry daha
  • asla baskalariyla izlemeyecegim tek hint filmi. zira "eh benim devdas'im gelmis bi oturup izliym" diyerek basladigim her 3 saatin sonunda, sanki kendi ailemden biri olmus gibi hungur hungur agliyorum gozlerim pof pof oluyo..
    bu bahsettigim 2002 yapimi sanjay leela bhansali'nin yonettigi devdas. turkiye'deki hint filmi severler arasinda en cok bilineni de bu sanirim.
    aslen bengal'li bi yazar olan sarat chandra chattopadhyay'in cok meshur bir romani olan devdas, her cekecek senaryo bulamayanin "devdas cekelim yahu tutuyor nasilsa" diyerek film yaptigi bir hikayeye benziyor zira 1928'den beri 9 kez filme cekilmis. en meshur olanlari dilip kumar'in devdas'i oynadigi 1955 cevrimi ile shahrukh khan'li 2002 cevrimi. 2002 yapimi olan, cekildigi sene, o zamana kadar yapilmis en pahali hint filmi unvanini almis.

    --- spoiler ---

    bir karakter olarak devdas, ne yazik ki zayif bir adamdir, babasinin kararina karsi koyamadigi icin, zamaninda sahip cikamadigi icin paro'yu kaybetmeye dayanamaz, daha once hic icmedigi halde kisa zamanda alkolik olur, etrafindaki herkesi kaybeder, kendisini tum benligiyle, karsilik beklemeden seven chandramukhi'nin sevgisine karsilik veremez, tek dusundugu, tek yasadigi sey paro'nun hayali olur.. paro'nun guclu karakteri karsisinda bi nevi ezilir devdas. seyirci olarak kizariz ona, ama zamanla dustugu kaybolmusluk o kadar canini acitir ki seyircinin, devdas sonunda, soz verdigi gibi paro'nun kapisinda son nefesini verdiginde biliriz ki sonunda bitmistir devdas'in acisi, bu yuzden cok yogundur bu hikayenin sonunun verdigi huzun.

    --- spoiler ---
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap