60 entry daha
  • sosyal medya yönetimi çok kötü olan güzel barınak.

    dün twitter'da normalde yürüteci olan engelli bir köpeğin neredeyse sürünürkenki videosunu paylaşıp mama bağış kampanyasının linkini paylaştılar ve çok tepki aldılar. tepkilerin çoğu hayvan düşmanı tiplerdendi ama verdikleri tepki haklıydı.

    patiliköy bu tip hatalı videoları çok sık paylaşıyor. genellikle insanların duygularına hitap eden videolarda yaşanıyor bu sıkıntı. twitter hesaplarından biri de bu hatalı videolardan sebeple kapatıldı diye düşünüyorum. tırların, kamyonların altında ezilmiş, işkence görmüş hayvanların videoları sansürlenmeden paylaşıldı defalarca kez. ben bunun ardında art niyet aramıyorum ama gönüllü ya da değil kesinlikle bir sosyal medya yönetim desteğine ihtiyaçları var. bu konuda ciddi bir iş bilmezlik mevcut. barınak sahiplerinin buna kafa yoracak vakti olmayabilir ancak çok şey kaybettiriyor. bir diğer örnek de her ay 3-4 kez atılan "buraya kadarmış... bittik." tadındaki cümleler. bunlar reaksiyon alan şeyler olabilir ama türkiye şartlarında oluşturulmuş harika bir hayvan barınağının sürekli negatif motivasyonla destek bulmaya çalışması yanlış diye düşünüyorum. köyden gelen neşeli videoların sayısı daha fazla olmalı. iyi kullanılan olumlu motivasyonun düzenli dönütü çok daha fazla olur.

    barınağa doğru düzgün destek vermeyen ankara belediyesi de çok hatalı. zaten sürdürülmesi çok zor bir modelle hayata devam ediyor barınak. birkaç kişinin bütün hayatını feda ederek yürüttüğü gibi bir görüntü var. öyle değilse de kaç yıldır takip eden biri olarak uzaktan böyle göründüğünü söyleyebilirim. bu kadar emek verilmiş bir yerin biraz destek ve biraz da doğru pazarlamayla çok daha iyi olabileceği kanaatindeyim.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap