87 entry daha
  • konu kadın ve erkek olduğunda güzellik kadının efendisi, erkeğin kölesidir. kadın güzel olmak için sarf ettiği onca çabaya rağmen bundan zevk alan taraf değildir ne ilginçtir ki. erkekse kadının bir metaya dönüştürdüğü bu olgudan zevk alan, bunu elde etmek için karşılığını ödemeye çabalayan taraftır. şimdi burada tartışılması gereken kadının zevk almadığı bu olguya neden böyle çılgınlarcasına hizmet ettiğidir. bu hikayede kadının çıkarı nedir?

    güzellik en basit tanımıyla oranlarla ilgili bir matematik işlemidir. burnun ağıza, ağızın yüze, başın omuzlara oranı biyolojik olarak kodlanarak, yahut toplum tarafından öğretilerek altbenliğimizdeki yerini almaktadır. kadın öğrendiği/bildiği bu güzellik oranlarının içine girebilmek için hayatı boyunca çok ciddi çaba sarf ederken ilginçtir ki kendisine bunu neden yaptığı sorusunu hiç sormaz. çünkü yine kendisine öğretilen klişe bir kaç cevabı doğru sanmak çok daha iç rahatlatıcıdır. "ben kendim için süsleniyorum" diye yarrak bir cümle var kadın dünyasında. gerçekten bilime olan sonsuz saygım olmasa ağzına ağzına vururm ben bu cümleyi söyleyen insanın. e be evladım sen kendin için ve hatta bir erkek için bile süslenmiyorsun. sen evrensel sistemin gereği olduğu için kenidni bu güzellik sınırlarının içinde tutmak için arılar gibi çabalıyorsun. benim fark ettiğim şu ki temelde iki ana konu güzellik sanrısını yaratmaktadır. ilki sağlık vurgusu. kadın sağlıklı olduğu izlenimiyle bir güzellik ilizyonu yaratabilmektedir. daha kırmızı yanaklar, pürüzsüz bir ten, diri göğüsler. kadın içgüdüleriyle "ben çocuk doğrabilecek sağlığa sahibim" cümlesini çiftleşmek isteyecek erkeklere haykırıyor yaptıklarıyla. böyle dan diye söyleyince çok kaba ve kırıcı olabilir ama herkesi soğuk kanlı bir 20 dakika düşünmeye davet ediyorum bu konuda. ikinci temel güzelik dürtüsüyse toplumlar tarafından oluşturulan ve bazen gerçekten çığrından çıkan trendler üzerine kurulu. bir zamanlar korselerle kadınların zorla kumsaati şekilli bel kıvrımlarına sokulmaya zorlanmaları. uzakdoğu'da lotus ayak sahibi olmak için ayakların kemiklerinin bir kutuda sıkıştırılması. afrikada boyuna halka takılıp uzatılması. kadın denen canlının güzellik denen şeye sahip olabilmek için nelere katlanabildiğinin bir kaç kanıtı olsa gerek. ama her zaman bu kadar uç noktalarda olmak zorunda değil tabi. bu sene hafif bronz ten moda dendiği zaman kadınların %90'ı "neden amına koyim" demiyor. gidip kendini yakıveriyor hemen. zaten kadın doğası gereği otoriteye boyun eğmekten daha çok haz alan bir cins. şöyle ağız tadıyla devrim yapmış çok az sayıda eli öpülesi kadın vardır insalık tarihinde. falcı bir şey der ona inanır, televizyonda dünyadan habersiz diyetisyen pırasa yiyin der 40 gün onu yer, bir devlet adamı iki çift gaz söz eder hemen fanatiği olur. ulan bir şeyi de sorgulayıp hayır de be.

    -bu sene kırmızı çanta çok moda

    diyor adamın teki hemen koşup koşup talan ediyorsun pazarı, dükkanı. neyse konumuza dönersek kadın bu iki temel dürtüyle üzerinde oluşan güzellik reçetesine böylesine harfiyen uyarken beklediği nedir. bu güzellik denen nane kadına ne sağlamaktadır. biraz kurcalarsak kadının bu güzelliği yaşam satın almak için kullandığını rahatlıkla görebiliriz. "hiçbirşeyim yoksa güzelliğim var" söylendiği kadar karikatür bir cümle değildir ne yazık ki. kadın için için bu son kozunu hep saklar. çalışıp başaramazsa abasının altından sopayı çıkarır ve güzelliğiyle yaşamı satın alır. zengin koca mengin koca geyikleri boşu boşuna bin yıldır tartışıla gelmiyor dünyada. gerçekten kadın gelip geçici olan bu allah vergisi oransal bilmeceyi en verimli şekilde kullanmanın yolunu belki de tarihin başlangıcından beri bulmuştur.

    bir başka kadın saçmalığı da güzellik yarısmasında birinci olan kadaının inanılamaz sevincidir. şimdi tamamen kendisi dışında var olan güzellik olgusuna hizmetkarlığından dolayı takdiredildiğine sevinen bu kadına saf demekten hiç gocunmayacağım izninizle. bedeninin kendisi olduğu sanrısıyla yaşayan aciz insanların, aciz mutluluklarından biri daha. sonra bu kadın geliyor mesela 42 yaşına, herkese 39 diyor. on yıl 39 yaşında kalıyor bu dünya güzeli. insanın kendisine yapıştırdığı şu acizliğe inanamıyorum gerçekten. yaşından utanıyor kadın, kendisini bedeni sandığı için ruhuna işkence edip duruyor. sahte bir şeyle elde ettiği yaşamı kaybetmekten korkuyor. güzelliğiyle aldıklarını çirkinleince kaybetmekten korkuyor. ve malesef sonunda "kocam genç kadınlara gitti" sonucuna varılıyor her seferinde. sen kocana vücudundan başka bir şey verme. kendini bir bedene indirge, yıllarca okuyup çabalayıp kendini geliştirme. sonra 39 yaşında bir dul olarak şikayet et. yok be ablacım o iş o kadar ucuz değil malesef. ama bir kadın gözünden durumun nasıl gözüktüğünü de düşünmüyor değilim. ben de olsam belki bu büyük gücü elimden geldiğince kullanırdım. lakin insan hiç mi düşünmez bu güzellik gelip geçtiği zaman ne halt ederim diye. zengin kocayı satın aldığın, her işi erkeklere göre çok daha hızlı yapmanı sağlayan, tartışmalarda erkeklere karşı hep kazanan taraf olmana yarayan şeyin güzelliğin olması gelecekte hepsini birden kaybetmene neden olmayacak mı gerçekten. bunların yerine kendini geliştirsen mesela, aklını kullansan. o zaman 39 yaşına geldiğinde de 79 yaşına geldiğinde de çekici bir kadın olmaz mısın sence.

    hep düşünmek lazım işte bunları. bir de dekolte mevsuzu var ki çok mıncıklandığı için sadece kendi fikrimi söyleyip geçeceğim. aslında bir kaç entryim de daha söyledim ama tekrardan zarar gelmez. nasıl olsa kimse sonuna kadar okumuyor. her kim ki bir resim çekilirken memesini, bacağını, kıçını resme özellikle sokar işte o kişi meta olma yolunda uçmaktadır. anlayacağınız üzere burada sihirli kelime "özellikle" dir. bunun dışında kadın güzel bir manzaradır elbet ve bunu heycanlandırıcı bir biçimde sergiliyor olmasından gayet memnunum. zeki kadın dekoltenin nasıl bir olta olduğunu bilir ve bunu da saklama gereği duymaz.

    yok mudur efendim peki güzelliğini silah olarak kullandığını kabul eden aklı başında bir kadın gürühu? vardır elbet iyi ki vardır. hepsinin eteklerinden öperim. kuşkusuz ki kurtuluş zeki kadınların, güzel bakışlarıyla yönetilen bir ülkede olacaktır. ehu

    son olarak oscar wilde dan geliyor;
    ahlak dersi veren erkek iki yüzlüdür, kadınsa çirkindir.

    ps: ilişkili entryler

    #13948277 (anti aging)
    #14006361 (makyaj yaparken dikkat edilecek hususlar)
    #20243269 (ispermeçet balinası)
    #20418520 (bacakları kıllı bir kadınla sevişmek)
    #11301539 (kadın)
    #13394582 (kadının seçici geçirgenliği safsatası)
    #11210516 (delilik)
    #13624933 (bir erkeği adam edip başkasına kaptırmak)
    #11199752 (ilişki)
    #16389551 (kadınları etkilemenin yolları)
    (bkz: topuklu ayakkabı/@limon kimyon zorro)
    (bkz: kolları kıllı kızlar/@limon kimyon zorro)
    (bkz: işte güzellik böyle bir duygu/@limon kimyon zorro)
    (bkz: kadınların vücutlarını teşhir etme sebepleri/@limon kimyon zorro)
    (bkz: vajinanın çok çirkin bir organ olması/@limon kimyon zorro)
    (bkz: yakışıklı kırolarda görülen ilginç özgüven/@limon kimyon zorro)
666 entry daha
hesabın var mı? giriş yap