16 entry daha
  • 3 yelkenli teknenin olduğu küçücük koya gelirler ve o tekneler gitsin diye herkesi rahatsız ederler...

    büyük koylara 10 kt hızla girip herkesi sallarlar, 35 metrelik 3 katlı tekneyle 70 metre genişliğindeki koya, koyun dışından çift demir atarak girer, gözünüze baka baka zincirinizin üstüne zincir atarlar ama siz sıkışık koyda yanlarına demir atmaya kalktığınızda tüm koy, körfez, akdeniz hatta okyanus onlarınmışçasına ortalığı ayağa kaldırırlar (nihayetinde 1 milyon dolar ile sonsuzluk arası bir para ödenmiş, her yıl en az 200-300.000 dolar masraf yapılıyor, yedi denizler onların olmayacak da kimin olacak)

    durgun koyda jet skiyle, su kayağıyla herkesi sallarlar, simsiyah sessiz bir gecenin koynunda uzanıp sızmayı hayal ederken leş müzik ve gece aydınlatmalarıyla sabaha kadar jeneratör çalıştırır, kimseyi uyutmazlar, yaktıkları gereksiz ışıklardan yıldızları bile zar zor görürsünüz. canları ejder meyvesi çeker 500 beygirlik motor takılı zodiac'la gecenin üçünde personeli bodrum'a gönderir. çok zenginleri korumalarıyla yüzer, herkese tip tip bakarlar, personeli gulet personellerine göre daha bilinçsizdir, kapalı koyda kimyasal deterjanla dinghy temizliği yapar, sigarasını, çöpünü denize atar.

    nihayetinde yelken biraz daha spordur, denizi anlama, rüzgarı dinleme, akıntıyı hissetme işidir, zor gelebilir, herkes yapmak zorunda değil elbette. ama 35-40 feetlik tekneyle 6-7 saat 15-20kt rüzgarda seyir yaptıktan sonra, son gücünle demir atıp kıçtan kara yapıp biraz dinlenmek istediğinde yanına zebellah gibi tekne gelince ve yukarıda yazdıklarımı yapınca tatlar kaçıyor ister istemez.

    bu dediklerim genelde 20 metre üzeri kaptansız personelsiz çıkamayan motor yatlar için geçerli tabi. burada çünkü zenginliğini gösterme konusu devreye giriyor ve buranın sonu yok. denize aşık kaptanlar bile patron güvertedeyse ne derse onu yapıyor.

    mayıs başından beri yelkenliyle aralıksız marmaris, yeşilova, hisarönü, gökova körfezlerinin bük ve koylarındayım. 2 güne bir böyle mutlaka keyifsiz bir motor yat temasımız oluyor. ben de elim kolum tutmayınca, yakıtına yetecek param da olursa konfora daha çok önem vereceğim yaşlarda 12-15 metrelik bir motor yatı tercih edebilirim. ama bahsettiğim profillerle temas ettiğimiz her anda, her deneyimimizde denize ve çevreye saygısı olmayan insan intibası bırakıyorlar. trafikte makas ata ata giden bmw neyse, denizde de 20 metre üzeri motor yat odur.

    bunun dışında süper yatlar, mega yatlar zenginliğinizi gösterebileceğiniz dünyadaki yegane emtiadır, londra'da, paris'te, new york'ta, dubai'de, şangay'da alabileceğiniz en pahalı ev, sahip olabileceğiniz en pahalı arazi bellidir, ancak deniz üzerinde sizi lüks ve büyüklük konusunda engelleyen tek şey gemiyi nereye koyacağınızdır. bunu engeli aşmanın yolu paradır. mega süper ultra lüks yatlar da bunu aştığınızın nişanesi olur. o kadar paranız olunca da derdiniz çok olur senede 2-3 gün gelir şovunu yapar dönersin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap