208 entry daha
  • bu ürünü satın alıp memnun kalmayan, mağduriyet yaşayan herkes için geçerli tek bir nokta var... satın aldığınız poliçenin şartlarını okumamak. mağduriyet veya memnuniyetsizlik olarak burada sıralanan pek çok şikayet aslında zaten bu ürün kapsamında sunulmayan hizmetlerden kaynaklanıyor... bir sigortacı olarak tamamlayıcı sağlık sigortası satın alırken dikkat etmeniz gereken noktaları sıralıyorum;

    1) öncelikle satın aldığınız ürünün ne olduğunu net bir şekilde anlamanız gerekiyor. bu bir özel sağlık sigortası değildir. bu üründen faydalanabilmeniz için 3 ön koşul vardır.
    a) sgk'lı olmalısınız. yani ya sigortalı çalışıyor olmanız ya da eşiniz veya anne babanız üzerinden sgk hizmetlerinden yararlanıyor olmanız ya da gss primi ödüyor olmanız gerekmektedir. sgk kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacağınızı e-devlet üzerinden arama çubuğuna "spas" yazıp sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. "provizyon alabilir" statüsünde görünüyorsanız sgk kapsamında devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alabilir, dolayısıyla satın almanız durumunda tss kullanabilirsiniz. ancak bu durumunuz değişirse, tss poliçeniz devam etse dahi kullanamazsınız.
    b) bildiğiniz üzere sgk ile anlaşmalı özel hastanelere giderek fark ücreti ödeyip sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. bu durumda devlet masrafınızın bir kısmını karşılarken, farkını cebinizden ödemiş oluyorsunuz. işte bu sigorta ürünü cebinizden ödeyeceğiniz fark tutarını karşılamaktadır. dolayısıyla sadece sgk ile anlaşmalı hastanelerde geçerli olabilir. örneğin amerikan hastanesi, acıbadem vs gibi sağlık kurumları sgk ile anlaşmalı olmadığı için tss'nın bu hastanelerde geçerli olma olasılığı zaten yoktur.
    c) bir hastanenin sgk ile anlaşmasının olması yeterli olmaz, sigorta şirketinizin de o hastane ile anlaşması olması gerekir. bu anlaşma durumu sizin poliçeniz devam ederken değişebilir. bu nedenle sağlık hizmeti almadan önce anlaşma durumunu kontrol etmeniz gerekir. bununla birlikte bazı hastanelerde, belirli doktorların sgk ile anlaşması olmayabilir. örneğin dahiliye muayenesi için sgk anlaşmalı bir özel hastaneye gideceksiniz, bir uzman bir de prof dr var, uzman olana poliçeniz kapsamında muayene olabilirken prof.'a olamayabilirsiniz. bu nedenle randevu aşamasında teyit almanız önemlidir.
    2) sigorta şirketlerinin arasında tss hizmetleri açısından hiçbir fark yoktur. en fazla provizyon süreleri 5-10 dk farklılık gösterir. sigorta şirketini seçerken dikkat etmeniz gereken 3 önemli nokta; fiyat, anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşları ve ömür boyu yenileme garantisini kaç yılın sonunda verdiğidir. dolayısıyla teklif alırken kullanmak istediğiniz hastaneleri de bildirmeniz önemlidir. ancak siz poliçeyi satın aldıktan sonra hastanenin sgk ile anlaşması sonlanabilir, bu durum otomatik olarak sigorta şirketi ile de anlaşmasının sona ermesi anlamına gelir, dolayısıyla her zaman için böyle bir durum yaşayabileceğinizi bilmelisiniz.
    3) tss poliçesini sadece yatarak tedaviler için geçerli olacak şekilde ya da hem yatarak hem ayakta tedaviler için geçerli olacak şekilde satın alabilirsiniz. genellikle ayakta tedavi için yılda 10 muayene hakkınız olur. yapılacak tetkikler ayrıca hakkınızdan düşmez ve poliçe kapsamında karşılanır.
    4) dikkat etmeniz gereken önemli bir husus 10 hakkım var diye zart zurt hastaneye gitmemektedir. poliçeyi ne kadar çok kullanırsanız bir sonraki yıl yenileme ücretiniz o kadar yüksek olacaktır ve ömür boyu yenileme hakkını almanız o kadar uzun sürecektir.
    5) poliçe kapsamında sunulan diş, check-up gibi hizmetler genellikle tüm anlaşmalı kuruluşlarda değil, sadece bu ürünler özelinde anlaşması olan kuruluşlarda geçerli olur. bu ürünleri kullanmanız poliçe kullanım oranınızı etkilemez.
    6) 2022 yılı ağustos ayı itibariyle en uygun fiyatlar ray sigorta ve ankara sigorta tarafından sağlanmaktadır. ancak sağlık sigortası fiyatları kişinin yaşına, cinsiyetine, ikamet ettiği ile ve sağlık geçmişine dayanarak belirlendiği için farklı kişilerin aldığı teklifleri kendinize referans olarak almamalısınız.
    7) herhangi bir sigorta ürünü satın alırken, geleceğe dair risklerinizi minimuma indirmek adına bir hizmet satın aldığınızı, dolayısıyla geçmişten kaynaklı hiçbir durumun teminat altına alınmayacağını biliyor olmalısınız. sağlık sigortası teklifleri verilirken size sağlık geçmişinizle ilgili sorular sorulur ve hastanın beyanı esas alınır. geçmişe dayalı sağlık sorunlarınızı satın alma esnasında belirtmemiş olsanız bile her zaman için e-nabız kayıtlarınızdan ulaşılabileceğini dolayısıyla geçmişten gelen sağlık sorunlarınızla alakalı sağlık hizmeti almak istediğinizde sigorta şirketinin bunu karşılamayabileceğini biliyor olmalısınız...
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap