841 entry daha
  • bağımlılıktan kurtulmak için yıllar içinde yaklaşık 10 milyon dolar harcadı.

    yaşamı boyunca 10 milyon dolar tedavi olmak için harcamış. yani defalarca terapi aldı. bu kadar oldu. son yıllarda ayıktı, uyuşturucu ve alkol kullanmıyordu, kendi söylediğine göre.

    tedavinin bir parçası olarak ağır uyuşturucu bağımlılarına, geçiş sürelerinde verilen bir miktar uyuşturucu var. bunu normal uyuşturucu alımı ile karıştırmamak gerekir. matthew'ın bunu da kullanıp kullanmadığını bilmiyoruz ama velev ki evinde böyle bir şeyler çıkarsa diye ön bilgi olarak söylüyorum.

    elvis presley'in kızı lisa marie presley'in evinde de o tedavi amaçlı miktar bir şeyler çıkmıştı. o da tedavi oluyordu ama onun ölümü zayıflama ameliyatı sonrası gelişen ve uzayan komplikasyonlar olarak bulunmuştu.

    kazanın nedenini şimdilik bilemiyoruz. ev aramasında çok sayıda reçeteli, uyuşturucu olmayan ilaçlar çıktığı bildirilmiş. otopsi sonucunun çıkması birkaç ayı bulabilir. - nypost
    *
    yetkililer evde anti-depresanlar, anti-anksiyete ilaçları ve bir koah ilacı buldu.

    kronik obstrüktif akciğer hastalığı'nın kısaltması olan koah, cdc'ye göre hava akışı tıkanıklığına ve solunumla ilgili sorunlara neden olan hastalıkları ifade eder.

    hastalık sıklıkla sigara içmekten kaynaklanır ve amfizem veya kronik bronşite neden olabilir. perry daha önce hayatı boyunca sigara içtiğini itiraf etmişti.

    los angeles bölge savcısının, perry öldüğünde vücudunda hangi ilaçların (varsa) bulunduğunu belirlemek için bir toksikoloji muayenesi yapması bekleniyor. ancak sonuçları almak birkaç ay sürebilir.

    öldüğü gün pacific palisades'deki evinin yakınındaki rivera county club'da iki saat boyunca pickle-ball oynadığı bildirilmişti.

    rapora göre matthew eve döndükten sonra asistanından kendisi için yeni bir iphone ve reçeteli gözlük almasını istedi.

    iki saat sonra asistan eve döndüğünde matthew'ı jakuzide hareketsiz buldu ve 911'i aradı.

    911 aramasına dair 16 saniyelik ses kaydı, bir adamın "23'ü kurtarın" (evin kapı numarası olabilir) ve "boğuluyor" dediği duyuluyor. sesin büyük bir kısmı kesik ve net değil.

    perry, yıllar boyunca uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelesi nedeniyle ölme korkusunu açıkça dile getirmişti.

    "içmeyi bırakmak istediğim için değil, artık ertesi gün öleceğimden endişelendiğim için bıraktım" demişti 2002'de new york times'a.

    perry, vicodin bağımlılığı da dahil olmak üzere, devam eden mücadeleleri konusunda samimi açıklamalar yapmış ve bir de anılarını topladığı kitap yazmıştı. (bkz: friends, lovers, and the big terrible thing)

    1997'de geçirdiği bir jet ski kazasından sonra günde 55'e kadar reçeteli hap alıyordu ve kısa bir süre sonra ilk kez rehabilitasyona girmişti.

    2001 yılında tekrar rehabilitasyona girdi ve bir tesiste iki ay kaldı ve dibe vurduğunu hissettiğini söylemişti.

    times'a verdiği röportajda, "her şey bir anlığına netleşti" dedi.

    "anladım ki, gidip kendimi kurtarmam gerekiyor. telefon ettim ve bana yardım etmek isteyen insanları aradım.”

    yıllarca opioid kullanımı nedeniyle kolonu patladıktan sonra 2018 yılında hastaneye kaldırıldığında, anne ve babası oğullarının yanında olmak için hastaneye koştular.

    matthew, ekim 2022'de diane sawyer'a verdiği röportajda "ikisi de yatağımın kenarında duruyordu. 'vay canına, bunun olması için gerçekten hasta olmalıyım' dedim."

    perry, 2022'de bağımlılıktan kurtulmak için yıllar içinde yaklaşık 10 milyon dolar harcadığını açıklamıştı.
    __________
    abd'de 2021 verileri: the national survey on drug use and health (nsduh) göre, 30 milyon alkol ve bağımlılık sorunu yaşayan insan var.

    türkiye'de 2011 verileri: alkol, bağımlılık ve özendirici eylemler raporuna göre, 13 milyon alkole meyilli insan var.

    türkiye'de, 2018 narkotik suçlarla mücadele başkanlığının araştırmasına göre de, nüfusun yüzde 3'ü uyuşturucu hap, madde kullanıyor. yaşam boyu kullananlar ise yüzde 6.

    çok çok üzücü, ölüm haberi geldi. #158223846
    alkole nasıl başladı, nasıl bağımlı oldu? #158274528
    dizi arkadaşlarından kısa taziye. #158293146
    (bkz: matthew perry/@theriver)
344 entry daha
hesabın var mı? giriş yap