13 entry daha
  • en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi sanat yönetmeni, en iyi kostüm, en iyi kurgu, en iyi müzik ve en iyi özgün senaryo dallarında 1974 yılının oscar ödüllerinin 7'sini toplamış bu film (biliyorum yukarıda yazıyor ama filmi yeni izledim coştum, gaza geldim). en iyi ses, en iyi sinematografi ve en iyi başrol erkek oyuncu ödüllerinde aday gösterilmiş fakat alamamış. ben en çok filmde coşan, coştukça oynayan robert redford ile oscar'a en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterilmemiş paul newman'ın bu ödülü alamamalarına şaşırdım. her ne kadar şu an oscar ödüllerini sinema dışında belirleyen pek çok etken olsa da özellikle tüm dünyada göze girmeyi başardıkları 70'li yıllarda filmlerin hepsinin hakkını veriyorlardı.

    diyelim ki, çok iyi bir senaryonuz var ve bu senaryoyu filme çekmek istiyorsunuz. en iyi nasıl çekebilirim sorusunun cevabını filmi izleyince göreceksiniz. diyelim ki filmin müzikleri için sadece keman ve piyano çalan iki kişiyi buldunuz. onları nasıl adapte edeceğim filmin her sahnesine diye düşünüyorsunuz. film bu soruyu da cevaplıyor.

    mükemmel bir anlatım var bir kere filmde. hikaye karışık ancak o kadar güzel anlatılıyor ki -aptal yerine koyup aynı sahneleri yeniden göstermiyor- kurguyu siz yapmışsınız kadar hakim oluyorsunuz olaya.

    --- spoiler ---

    lonnegan'a oynanan oyunda, herhangi bir dublör olmak için çok şey verirdim

    --- spoiler ---
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap