41 entry daha
  • çok çok doğru bir açıklama. zaten adam koskoca bir teknoloji firmasının ceo'su.

    bu düşünce özellikle son 2-3 yılda iyice popüler oldu. peki niye bu noktaya gelindi ?
    ** kodlama inanılmaz kolaylaştı.
    ** 100lerce satırda yazılan işler artık tek fonksiyon ile hallediliyor.
    ** chatgpt canavar gibi kod yazıyor. python yazmayı neredeyse bıraktım. chatgpt yazıyor ben sonucu yorumluyor revize istiyorum. tabi chatgpt'ye düzgün komut vermek için algoritma bilmek gerekli.
    ** drag-drop ile gelistirme yapilan bir sürü güzel ürün var
    bunlar en temel sebepler. eskiden kodlama zordu ve bunu bilmek ciddi fark yaratıyordu ama artık farklı disiplinleri bir araya getirebilen domain bilgisi kuvvetli analitik biri ciddi fark yaratan çalışandir.

    bu tabi kodlama tamamen bitecek demek değil. bu süper teknolojik ürünleri yazmak için yine developerlar gerekli. ama kodlama artık çok basit olacagi için şirketlerin it birimlerinde çok fazla developer'a gerek kalmayacak. veya algoritma bilen biri bazı eğitimler ile birlikte veya bir developer yardımı ile geliştirme yapabilecek.

    üni okuyacak kişilere 3-4 yıldır ben şunu öneriyorum: eğer çok idealist fikirleriniz yoksa bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği okumayın. endüstri, elektronik, makine vb bir mühendislik okuyun ama kodlama-algortima öğrenin. eğer çok teknik bir alanda değilseniz farklı disiplinleri bir araya getirmeye çalışın. is alanınız, sektorunuz neyse o alanla alakalı yapay zeka ürünlerini kullanabilmeyi öğrenin.

    data ve analitik alanında çalışan biri olarak ben de kendimi bu şekilde geliştirmeye çalışıyorum. kod ve teknik kısımlardan ziyade yeni teknolojileri takip ediyorum, farklı disiplinlerde paralel şekilde ilerlemeye calisiyorum. data scientist, dana enginneer, data analist, bi engineer ve hatta bazen dba işleri..

    uzun lafın kısası kodlama öğrenmek temel amacıniz olmasın. bir yerde okumuştum ve çok hoşuma gitmişti:
    "kodlama yakın geleceğin mavi yaka işidir"
482 entry daha
hesabın var mı? giriş yap