84 entry daha
  • öncelikle özel gösterimine davetiye ayarladığı için kanzuk'a burdan teşekkürlerimi sunarım. bi de filmden önce yedik içtik o kadar. karnımda açtı lan. ne bulursam yedim görmemiş gibi. neyse organizasyonda emeği geçen arkadaşlara tekrar teşekkür eder gözlerinden öperim. asıl konumuz olan filme dönelim.

    --- spoiler ---

    bi kere sarah connor chronicles'la alakası yokmuş. bunu öğrendik. o kadar da muhabbeti geçti oysa ki dizi salvation'a bağlancak diye ama bambaşka bi gelecekle karşılaştık. rise of the machines'le de bi alakası olduğunu sanmıyorum. yani en azından şimdilik bi bağlantı gözükmüo. zaten bahsedildiği gibi, bu yeni bi üçleme. geleceği en başından başlatmışlar. yani daha t600'leri kullanıyo skynet. t800'ler yeni yeni geliştirilme aşamasında. bu da bizi terminatör'ün 1. filminden daha geriye götürüyo. yani bu filmde john connor'ın kyle reese'le tanışma faslını gördük. john annesinin bıraktığı ses kayıtlarından kyle'ı kurtarması ve onu geçmişe yollaması gerektiğini öğreniyo. kısacası kyle reese'in henüz geçmişe yollanmadığı zamanlar işlenmiş.

    filmde bi de marcus karakteri var ki john connor'dan daha çok ön planda. geçmişte, gelecekten gelen cyberdyne çalışanları tarafından yarı insan yarı robot olarak geliştirilmiş bi android. kalbi, beyni filan insan organlarından, ama vücudu bildiğin robot. bi de çipi var. amacı da insanların arasına sızarak terminatörlerin beceremediği john connor'ı öldürme görevi. burda terminatörlere beceriksiz mesajı vermeye çalışılmış galiba. gerçi dünyayı patlattı ipneler. ne beceriksizi. neyse, marcus tabi ne olduğunun farkında değil. kendini hala insan sanıyo garibim. yardım edim diye kendini paralıyo. olaylar o şekilde gelişiyo yani. fazla detaya girmeye gerek yok.

    filmde 30 saniye kadar arnold abimizi görüyoruz. kendisi t800'ün prototipi. dedik ya yeni geliştiriyolar diye. biraz salak haliyle. john'u yalakayıp tuttuğu gibi öldürmek yerine, tokatlamaya çalışıyo. sağa sola savuruyo. saçı başı da ilk filmindekine çok benzediğinden bi an 'aha şimdi geçmişe yollancak kyle reese'le beraber' dedim ama yok. olmadı.
    geberdi gitti. kyle reese'de esir kampından kurtuldu haliyle. bi de hani eski filmlerde deniyodu ya, geleceğin savaşı geçmişte yapılıo diye. alakası yok. çatır çatır savaşıyo adamlar gelecekte. hakkını yememek lazım.

    filmdeki göndermelere gelicek olursak öncelikle kyle reese'in meşhur 'come with me if you wanna live' lafını marcus'a ettiğini görüyoruz. bi de yine arnie'nin sıvı nitrojene bulaşarak donması ve akabinde buzlarının çözülerek tekrar saldırmaya başlaması var ki judgement day'e çok pis selam çakmışlar. daha da vardı da aklıma gelmio şimdi. flmde skynet'in üssünü, terminatörlerin seri üretimi yapıldığı fabrikaları da görüyoruz. baya detaya girilmiş yani. neyse özetlemek gerekirse, vasatın üstünde hoş bi filmdi. görsel efektler ise bayağı bi tatmin ediciydi. diğer 2 filmi daha da güzel olur inşalla.

    --- spoiler ---

    bi de unutmadan, hakkında 'bok gibiydi, irençti, yarısında çıktım' vb. yorumlar çıkacaktır. aldırmayın efenim. gidin izleyin. mis gibi film.
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap