14 entry daha
  • jean christophe grangeın iki polisin zaman zaman birlikte, zaman zaman ise ayrı kollardan araştırdığı cinayetler serisini anlattığı romanı.
    biraz dan brown tarzı olmuş bu kitap, tarih ve sanat göndermeleri, diger grange romanlarindan hayli fazla. kahramanımız ermeni olunca bize teğet geçen konular da var tabii ki.. "pahlava mı?baklavanın yunan tatlısı olduğu iddiasına ek olarak bir de ermeni tatlısı olduğu iddiası mı var?" sorusu doğuran, araştırınca alakasız bir tatlı olduğu, sadece isim benzerliği bulunduğunu öğrenmeme vesile olan kitaptır aynı zamanda.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    nazi zulmünden yola çıkarak insanların içindeki şiddet duygusunu irdeleyen bir kitap olmuş; çok derin tahliller beklenecek bir kitap değil neticede, aksiyon amaçlı yazılmış, ama kahramanlarımız kasdan ve volokine'den başlamak üzere, neredeyse kitapta karşılaştığımız herkesin bir şiddet kullanma geçmişi olduğunu görüyoruz. herkes kendince bunu haklı çıkartma uğraşında olsa da, sonuçta acı çekme ve çektirme teması okuyucuyu ürpertiyor. yahudi merkezindeki araştırmacının sözleri bu şiddet vurgusuna özellikle dikkat çekiyor; kasdan'a nazi vahşetinin fotoğraflarını gösterip işkence öykülerini anlattıktan sonra, "yan tarafta da bizim filistinliler'e yaptıklarımızı görebilirsiniz" demesi, bu işin sonu olmadığını anlatıyor zaten. tıpkı kitabın sonunda, öldürücü çığlığa sahip olan çocuğun anonimliği gibi...

    --- spoiler ---
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap