1103 entry daha
  • boşuna demiyorum bu teoriye karşı çıkan adamlar okumuyor diye. 5-6 kere yazdım, hala yararlı mutasyon yok deniyor. şaka gibi birşey.

    http://www.wired.com/…ech/health/news/2005/01/66198

    ne diyor burada? ccr5 isimli bir mutasyondan bahsediyor. bu mutasyon var ise aids olamıyorsunuz. yararlı mı? yararlı. kısır yapıyor mu? hayır. ee hani nerede yararlı mutasyon olmaz, olsa da üremeyemez? üstelik bunu 2 ay önce zemahseri'ye verdiğim cevapta yazdım (bkz: #16962939). sana verilen cevapları okumuyor musun yavrum? işine gelmiyor mu?

    hesap kitap kısmına gelirsek. tekrar tekrar söylediğim gibi, dna'nın %95'i işlevsiz. o 40000000 farkın çoğu da bu kısımlara denk gelecek doğal olarak, yani özünde çoğu kozmetik değişiklikler bunlar. zaten bozuk olan gen değişse ne, değişmese ne. hatta insandaki kritik genlerin nasıl olduğunun tespitinde kullanılan yöntemlerden biri şempanze genomuyla değişiklikliklerin nerelerde çok, nerelerde az olduğuna bakmaktır. az olan yerler mutasyon kaldırmayan kısımlardır çünkü, buradaki mutasyonlar çoğunlukla düşükle sonuçlanır, ve yayılamaz. yeterince mutasyon şansı olduğunu da tekrar tekrar açıkladım. veriğim örnek son derece küçültülmüş bir versiyon, sadece 1 canlının tekrar tekrar klonlanmasını içeriyor, ve her mutasyon bir harf değiştiriyor, o haliyle dahi daha fazla mutasyon imkanı çıkıyor. gerçek hayatta kat ve kat daha çok deneme var, üstelik mutasyonlar tek harf değiştirmek zorunda değil. misal hemoglobin* ile miyoglobin arasındaki isim benzerliğini merak ettin mi hiç mesela? bu iki protein de özünde aynı genden geliyor, önce bu gen başka bir yere kazara kopyalanmış, sonra ikinci kopya üzerindeki değişiklikler yeni bir protein yaratmış. o ilk fazladan kopyalama mutasyonu bir kaç yüz harflik bir değişiklik mesela. bence sen git hesabını göster bir genetikçiye, yeditepede var sanırım, ama sana kıçlarıyla gülünce adamlar üzülme oldu mu?

    bu arada, hala şurada sorduğum sorularıma cevap alamadım (bkz: #17412976) . bekliyorum. hatta bir tane daha ekleyeyim. günümüzde naylon yiyen bakteriler var http://en.wikipedia.org/…iki/nylon-eating_bacteria, ancak 1935'ten önce naylon benzeri hiçbir madde yok dünyada. nereden geldi bu bakteriler, sorulara cevap verebilecek olanınız varsa, altına onu da karalayıversin bir zahmet.
6899 entry daha
hesabın var mı? giriş yap