37 entry daha
  • önemli bir çoğunluğu türkçe ve dil bilgisi kurallarına hakim, "zarafet"in yazılışını ve uygulanışını bilen insanlardan oluşur. zarif olmaya çalışmıyorlarsa karşısındakinin odunluğundan kaynaklıdır; kendilerini bu tür kişiler için yormazlar. dolayısıyla oduna odun, öküze öküz demekten geri kalmadıkları gibi bunu karşısındaki insana da açık yüreklilikle söyledikleri için "küfürbaz" olarak adlandırılabilirler. olsun...

    sanat ve estetikten bahseden bir insanın floransa'nın hangi köyünde doğduklarını sorar, 23.ankara bienalinde bu kültür deryası insanları şeref konuğu olarak ağırlamaktan onur duyarlar. her mengen'li aşçı olamadığı gibi her ankaralının da güzel yemek yapma konusunda iddia sahibi olmadığını bilirler. o yüzden en sevdikleri yemek bol hıyarlı kaşık salatasıdır.

    ankara denilen şehrimiz florida sahilleri olmadığı için ülkede yaşayan her insan ve çoğu kadın gibi gündüz ya iş yerlerindedir yada başka bir şeylerle ilgileniyor olurlar. bazılarının iş yeri alış veriş merkezlerinde olduğu için haliyle günün büyük bir bölümünü orada geçirebilirler, doğrudur. tıpkı istanbul, izmir, afyon ve bursa kızlarında olduğu gibi. gece ise keyifleri nereye isterse oraya giderler. gece gitmek için orjinal mekanı kendi başlarına inşa etmek gibi bir dertleri, tasaları yoktur.

    bir de çok can yakarlar, çok adam seçerler, sindirilmesi zor şemsiyeler açarlar. memleket entegrasyonlu adamlar konusunda ihtisasları vardır.
249 entry daha
hesabın var mı? giriş yap