1 entry daha
  • türkçe'nin bir eksikliği olaraktan doktorluk ile hep karıştırılan kavramdır.

    doktor demek doktorasını yapmış insan demektir. halbuki türkiyede tıp eğitimini alan insanlar tus'u kazanamayıp pratisyen hekim de olsalar onlara doktor diye hitap ediliyor. onların ismi doktor değil hekim'dir. hiç olmadı tabip'tir. ya da eski adıyla otacı denebilir. ancak akademik olarak bir doktora tezi bitirip onun eğitiminden geçmeyen kişiye doktor denmez. bu söyleyişte böyledir sadece.

    tıp fakültesinden mezun olan kişi hekimdir sadece. fakat resmiyette yalnızca lisans değil (son yıllarda yaptığı stajlar sayesinde) yüksek lisans eğitimi de almış birisi olarak mezun olur. doktor ünvanını akademik olarak alab ilmesi için tus'ta başarılı olup uzmanlığını bitirmesi lazımdır. işte o zaman akademik doktor olabilir.

    yine de güzeldir hekime doktor demek. dilimizin getirdiği bir şey de olsa tıp-6 da okuyan intörnlere doktorluk havası yaşattırır. her ne kadar diğer bölümlerde doktor olanların gücüne de gitse...
    z.ö.e: bunu kötüleyenin ne türlü bir psikolojide olduğunu merak ediiyorum. hatta yazıyı okuyup okumadığını da. onu geçtim akademisyenlik ne demek onu biliyor mu acaba?
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap