86 entry daha
  • türkiye'de gereğinden çok daha pahalıya satılan yiyecek. hem normal bir lezzete sahip, bir iki parça istediğiniz malzemelerin olduğu, hem de doyurucu bir pizza yemek için, örneğin 2 kişiyseniz en az 30 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. yanında bir de kola içeyim derseniz daha beter. tek kişiyseniz daha çok zarar, bu sefer 20 liradan aşağı pizza yiyemiyorsunuz.

    bir de boyutlarla ilgili saçmasapan bir dağılım var. 1-2 kişilik, 3-4 kişilik denen pizzalar gerçeği yansıtmıyor. 3-4 kişilik dedikleri pizzayı tek başıma rahatlıkla yiyorum. öküz gibi de yemiş olmuyorum, normal bir şekilde insan doyabiliyor.

    üzerinde hiçbiri 30 gramı geçmeyen malzemelerin (birkaç parça et, üç beş zeytin, bir kaşık mısır, filan) olduğu peynirli bir hamuru hangi mantıkla 30 liraya satıyorlar anlamak mümkün değil. en az 100 gram et, bir kase pilav, az biraz salata, sınırsız hamur-ekmek içeren bir kebap pahalı yerlerde bile taş çatlasın 20 lira civarındayken, pizzayı nasıl bu kadar fahiş fiyata satıyorlar, insanlar da nasıl satın alıyor açıklanmasını rica ediyorum.
453 entry daha
hesabın var mı? giriş yap