3 entry daha
  • aslında burda şans faktörünün de en az beceri kadar etkili olduğunu düşünüyorum. yani becerikli adam aynı zamanda da şanslıdır arkadaş. şans olmadan beceri zor gelir. misal ben bu şanssız gruba dahil oluyorum. hal böyle iken de beceriksizlik de hediye olarak yanında geliyor.
    daha geçen gün karşıdan karşıya geçicem, baktım yan tarafta tonton yaşlı bi amca titreye titreye yolu kestirmeye çalışıyor. ulan dedim biz de düşücez bu hallere, tutuvereyim minnoşun elinden de geçireyim karşıya. en sezercik küçük trafik sesimle amca gir koluma dedim. yola kesik atıp boş bi anını yakalayıp hamle yaptık amcayla birlikte geçmek için. yolun yarısına kadar herşey harika gidiyordu. ta ki o sarısına tüpürdüğüm ticari taksi hayvani bir hızla belirene kadar. yolun tam ortasında saatte 0,7 km hızla giden bir amcayla beraberim ve hız kesmeden üstümüze doğru gelen bir araba var, aha oğlum bako dedim şimdi eyfel girdi mabadına. yine de son ana kadar taksinin duracağı inancımı korudum. ancak o cayırtılı fren sesini duymamla beraber amcayı yolun ortasında bırakıp kaçmam bir oldu arkadaş. allahtan ticari bizim rüzgarın oğlu amcayı ezmeden durabildi. amcayı ezmedi ya bizi ezdi taksimetresine hönkürdüğüm. ve sevgili dostlarım bu tarz durumlarda çevredeki herkesin aslında sivil hayatında bir ayrınmen, bir süpermen, bir ramiz dayı gibi süper kahraman olduğunu anlarsınız. aslında daha 2 dakika önce o yaşlı amcanın farkında bile olmayan kalabalık böyle bi ayıplayarak, böyle bi efendim senin kalıbına tüküriim havalarında bakar insanın gözüne gözüne. taksici bile yandan yandan ödlek tavuk makfılay der gibi bakıyor. neyse bari amcayı alıp getireyim diye gittim amcanın yanına. tam elimi uzattım, o tonton sandığım o minnoş sandığım, o münir özkul sandığım amca, mahallede süte su karıştıran ali şen çıkmasın mı?! toynağını sikerim senin siktir git dedi bana. bi kafa koydum buna. yok lan şaka, götün götün kaçtım napiyim.

    şimdi bu ne habura koyim. bu ne? bu var ya bu arkadaşım, koskaca bilmem kaç milyar yıllık dünyanın af buyur toşak geçmesi benim gibi bi garibanla. ulan iyilik yapalım, güzellik yapalım, boy boylayalım soy soylayalım dedik, fena mı ettik?

    yani nihai olarak beceriksiz adam yoktur, erken boşalma vardır.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap