8 entry daha
  • az yukarda arabanın arkasının ani manevralarda savrulmaya meyilli olduğunu söylemiştim ya, o bilgiyi düzelteyim. sonrasında yaptığım testlerde bu savrulmayı tekrar tespit edemediğim için başka faktörleri arama yoluna gittim ve geçenlerde savrulmanın asıl sebebini buldum. sisli, nemli havalarda asfalt üzerinde biriken ince nem tabakası yolu epey kayganlaştırdığı için yol tutunması minimuma iniyormuş. arabanın günahını almışım, kabahat hava ve yol şartlarındaymış.

    bunu farketmem için sis ve nem olan günelrde akşam üzeri ve sabah saatlerinde bir kaç gün üst üste kazalara şahit olmam gerekiyormuş. bu esnada yaptığım mini denemede kayganlığı hissedince emin oldum. nitekim kuru ve ıslak zeminlerde yaptığım denemelerde herhangi bir savrulma emaresi göremedim. aman, yağmursuz havalarda hafif nemlenmiş asfalta dikkat.

    başka bir arzım yoktur. arabamla karşılıklı memnuniyetimiz devam ediyor.

    sonradan gelen ek: bir de benden önce lastiğini takıp bakımını yapmış bi hayvan 50 psi hava basmış meğersem. savrulmada onun da etkisi varmış. şimdi her türlü viraja gözü kapalı giriyorum, gram ayrılmıyor çizgiden.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap