10 entry daha
  • gercekten de sadece 8 bolumden olusacak gibi gozukecek bir dizi. ancak 1-2 bolumde cok gereksiz olaylarda 1 saati dolduran bu dizinin, son bolumunde nasil daha genel sekilde hikayeyi sonuca ulastiracagini merak ediyorum.

    --- spoiler ---

    anlasilan bu son bolumde bir virus ussu/sehri vuracak ve diger taraftan tate'in baskanligina karsi harekete gecilecek. rahat 5-6 bolum daha malzeme cikacak bir hikayede niye boyle cabuk herseyi aceleyle bitirecekler anlamak zor.

    --- spoiler ---

    aksanlar amerikali olmayan bana bile garip geliyor, her ne kadar bbc dizilerine ayri bir deger versem de (coupling, yes prime minister, office). sanirim sebebi bilim kurguda amerikan agirligina alismis olmak (bir de dr. who gibi ne oldugunu bir turlu anlayamadim bir ingiliz yapimini da izlemeyince).

    --- baska bir spoiler ---

    dizinin sorunu, kanimca, cok az sayida karaktere yogunlasmasi. dolayisiyla us kurduklari gezegende, 70 bin oldugu soylenen bu kadar insan nufusunda, butun hikayenin
    sadece 1 lider, 1 guvenlik sefi, 2 guvenlikci, 1 asker, 1 lider rakibi, 1 yapay insan lideri etrafinda gecmesi, geri kalanlarin ise diyalog bile olmadan geride durmasi cokca garip. her bolumde 1-2 yeni kisi oluyor ama onlar da hikayeyi pek ilerletmiyor. hele o ilk us kuran adamin anlatildigi bolumde adam niye oldu, ne yapti, hic belli olmadi.

    --- baska bir spoiler ---

    kisaca, klasik bir lost senaryosu sanki tekrar arz-i endam ediyor, hatta bir sari rotweiler bile var yine ozel bir oneme sahip olan! yine biz-onlar-bir baska onlar var! ha bir de niye hic araclari yok, hep o tepeleri cikip iniyorlar anlamadim. herhalde ingilizlerin trekking sevdasi, yoksa hollywood'ta kimse oyle senaryo yazmazdi, liderin bile devamli yola dustugu. lost'taki sartlari asmis, uzay teknolojili insanlara adaya dusmus arabasizlar yaklasimi pek olmamis.

    simdilik 7/10, son bolum de pazara.

    ekleme: son bolumden sonra da degisen bir sey olmadi, zaten belirtildigi uzere dizi devam etmeyecek. notu da o zaman 6/10'a iniyor benim gozumde.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap