118 entry daha
  • --- spoiler ---

    wendy: jelousy?
    peter: tink*.
    wendy: anger?
    peter: hook*.
    wendy: love?
    peter: love?
    wendy: love.
    peter: i've never heard of it.
    wendy: i think you have, peter. i daresay you've felt it yourself for something or ... someone.
    peter: never! even the sound offends me! why do you spoil everything? we have fun, don't we? i taught you to fight and to fly. what else could there be?

    diyerek aşksız kalmak pahasına da olsa büyümeyi reddeden masal kahramanı.
    filmini az önce izledim ve durduramadığım bir okuma isteği var şuan içimde. kitabını bulup okumak istiyorum. bu yaşa gelip de nasıl daha önce okumamış yada izlememişim diye de kendime kızıyorum.

    filmden aklımda kalan birkaç sahne daha var.

    mrs. darling korkak eşinden bahsederken "kendinden önce başkalarını düşündüğü ve hayallerinden başkaları için vazgeçtiği için babanız çok cesur biri" der çocuklarına. "hayallerini bir çekmeceye koydu. ara sıra açıp bakıyoruz onlara ve her defasında çekmeceyi kapamak daha da zorlaşıyor. ama babanız kapatıyor." der. gerçekten hayallerden vazgeçmeyi mi gerektirir cesaret yoksa hayallerin peşinden gitmeyi mi?

    tinker bellin yalanı yüzünden çocuklardan biri wendy'yi okuyla vurur. wendy'nin ölmediğini farkederler. çünkü ok wendy'nin boynuna astığı meşe palamuduna saplanmıştır. ve peter şöyle der: " it's my kiss. my kiss saved her." gerçekten bir öpücük hayat kurtarır mı yoksa sadece masallarda mı vardır uyandıran öpücükler?

    all children grow up, except one.

    --- spoiler ---
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap