29 entry daha
  • yeni event flashpoint'in ardından tüm dc evrenini kapsayan büyük çaplı bir reboot'a gidilecekmiş. çeşitli çizgi roman sitelerinde dolaşan bilgiler özetle şunlar:

    - iddiaya göre devam eden tüm seriler sıfırlanacak. 50'den fazla serinin birinci sayısını göreceğiz.

    - dc karakterleri kostüm dizaynlarından geçmişlerine ve yaşlarına kadar birçok açıdan değişime uğrayacak. bu değişimlerin boyutları karakterden karaktere değişiyor. mesela superman'in yeni kostüm dizaynına dair karalamalar dolaşıyor internette.

    - bazı karakterler silinecek. hangileri olduğu belli değil ama ana karakterlerinin yaşları gençleştirileceğine göre özellikle sidekick güruhu tehlikede.

    - justice league of america'ya da yeni bir köken hazırlanacak ve o da diğer seriler gibi birinci sayıdan başlayacak.

    - yeni jla kadrosu içinde flash gözükmüyor ve bu yeni seriye dair açıklamalarda adı geçmiyor ama geoff johns'un favori karakterini silmesine ihtimal vermiyorum. vardır bir olayı. [edit: resmin tam versiyonunda gözüküyormuş. umarım bu da eksik kadrodur yalnız, yoksa martian manhunter yokken cyborg'un olması tuhaf.]

    dc'den yapılan resmi açıklamada ise şöyle deniyor:

    "in addition, the new #1s will introduce readers to a more modern, diverse dc universe, with some character variations in appearance, origin and age. all stories will be grounded in each character's legend - but will relate to real world situations, interactions, tragedy and triumph.

    some of the characters will have new origins, while others will undergo minor changes. our characters are always being updated; however, this is the first time all of our characters will be presented in a new way all at once.

    dan didio, bob harras and eddie berganza have been working diligently to pull together some of the best creative teams in the industry. over 50 new costumes will debut in september, many updated and designed by artist jim lee, ensuring that the updated images appeal to the current generation of readers."

    benim anladığım kadarıyla dc yeni okuyucuları çekmek ve dcu'daki karışıklıkları gidermek için ultimate marvel universe'e benzer şekilde kendi ultimate evrenini yaratacak fakat bunu marvel'ın yaptığı gibi alternatif olarak sunmak yerine ana evrenin yerine koyacak. daha önceki "crisis" değişimlerinden daha öte bir değişim gelecek gibi gözüküyor. elbette ki yeni okuyucuları çekmek için bunu yaparken eski okuyucuları kaybetmek, yani başka bir tabirle dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak gayet mümkün. karakterlerinin yeni kökenlerinin geçmişteki büyük olayları (lois ve clark evliliği, superman'in ölümü, batman knightfall, blackest night, kriz serileri vs.) barındırmaya devam edeceği söyleniyor fakat buna rağmen çizgi romanlarda reboot ve retcon görmekten tiksinmeye başlayan biri olarak bu reboot konusunda pek heyecanlı değilim, hatta endişeliyim. joe quesada'nın one more day'i sonrası en sevdiğim çizgi roman karakterlerinden birini okumayı bırakmıştım, hatta marvel'dan da büyük ölçüde uzaklaşmıştım. bu olay da beni en sevdiğim çizgi roman şirketini terk etmeye zorlamaz umarım. değişime açık olsam da sırf yeni okuyucu çekmek için sadık okuyucuların aptal yerine konmasını kaldıramıyorum. bununla beraber arkasında geoff johns ve jim lee ikilisi olan bir işe ne olursa olsun şans vermeye açığım.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap