2 entry daha
  • su ana kadar okunan birkac celse'den anlasildigi kadariylan, birtakim basit kavramlarin abuk terimler ile suslenerek ra adli birsey tarafindan subuk bir sekilde sunulmasi, soru'nun da hep anlamis gibi davranip, garip terimler kullanarak bir soru sormasi, ra'ya da "evet" veya "hayir" demek du$mesi olarak aciklanabilir.

    burada bir oeh cekilmelidir, cunku kitabi aciklamak, kitabin kendisini aciklamaktan daha cok aci cektirmistir insana.

    "soru : kusura bakmayin, ama cok tuvaletim geldi."

    "ra : dogrudur."

    "soru : musaadenizle tuvalete kadar gidip gelecegim."

    "ra : neptun'un sizi herhangi bir sekilde sicmaktan alikoyacagini dusunmuyoruz. yeteri kadar konsantre olursaniz, ikinci yogunluk derecesinden bir bok sicabilirsiniz."

    "soru : peki, yogunluk derecelerinin de uzerine cikip benedictus halini alabilir mi?"

    "ra : hayir. benedictus halini alabilmesi icin once orion grubu'nun yogunluk derecesinden gecip, ilk isiklardan saga sapmasi gerekmektedir ki, bu da bokunuzun yolu uzerinde degildir."

    "soru : boyle birseyi gerceklestirmek istiyorum diyelim. tuvalete degil de, orion grubunun oraya kadar gidip, pluton'un guclerini kullanarak bokuma bir yon verirsem, ardindan ra'ya secde eder, iki rekat namaz kilarsam, bunu basarabilir miyim?"

    "ra: boyle bir durumda bokunuz uzay zaman ikilemi icerisinde kaybolacaktir."

    "soru : yani, bu soylediginizden, x duzlemindeki herhangi bir sayinin 53 ile carpilmasini, pi sayisina bolersek cikacak olan rakam ile ayni oldugunu savunabilir miyiz?*"

    "ra : evet."

    (nata$a yayinlari, gotunden sallamanin en guzel ornegi, 7 mart 2003 - celse 1'in ta kendisi)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap