5 entry daha
  • ben hayatımda bu adam kadar duygusal bir adam tanımadım. hayatındaki bütün kararları yüreğinin götürdüğü yere git mottosuyla alan bir kişidir bu. çok kıymetli bir zihne sahip olmasına karşın, hep kalbinin sesini dinler. bu yüzden hep yenilir, yine yenilir, daha iyi yenilir. yıllar içinde yaşının elverdiği ölçüde basın yayının prestijli pozisyonlarında bulunmuş olan ahmet meriç şenyüz, patron götü yalamayı bilmediği için bütün bu afili pozisyonlardan bana göre kıl yün, kendisine göre hayati sebeplerle ayrılmış, istifa etmiş bir adamdır.

    bu kadar çalışkanlığa bu kariyer hataları pes dedirtir. gider, altında çalışan muhabirle kavga eder, istifa sunar. çalıştığı organizasyonun politik pozisyonundan rahatsız olur, binlerce yüroluk maaşı yakar. ceketini alıp çıkarak onurlu bir davranış sergilemekle övünür. bu artistik hareketlerin kendisine çulsuzluk ve fukaralık olarak geri döneceğini hiç umursamaz. beş parası olmasa da para için kimseye boyun eğdiği görülmemiştir.

    kendisiyle bu konuda tartışamazsınız bile. aksini kendisine kabul ettiremezsiniz. zira kendisi das kapital'i hatmedip "hayatın sırrı bu kitapta hacı" diye dolaştığından, yorucu tartışma üslubu ve sonsuz bilgi birikimiyle ağzınıza sıçar. (arada gider kültür devrimi'nin son tahlilde devrimci bir çaba olduğunu falan da iddia eder.)

    adamsanız zaman içinde kendisine saygı duyar, onu kararlı ve çelişkisiz duruşuyla seversiniz. lümpene sınıf bilinci aşılamak konusundaki ısrarlı tutumu da takdire şayandır ha. öğle yemeklerinde dallama iş arkadaşlarıyla hararetlenerek, öfkelenerek tartışır. karşısındaki ikna olmayınca sinirlenir. şahit olduğum kadarıyla tartışmadan galip çıksa dahi, bir zafer duygusu hissettiğini iddia etmek güçtür.

    haziran 2010 itibarıyla baba olan ve kızına kıvılcım ismini koyan bu med cezirli devrimci şahıs, üç şeye asla hayır demez: eylem, alkol ve sinema. benim gibi değerli fikir adamlarını sevmez. örgütsüzlüğe tahammülü yoktur. dünyadaki en büyük silahı olan twitter sayfasını karşısına açıp uzun mesailer yapar. üç dört saat boyunca non stop uğraşır, dakikada beş tweet yazar. böylece takipçilerini muazzam bir tweet ishaliyle baş başa bırakır, delirtir.

    şu hayatımda kısa süre için bu kadar samimi olabildiğim az sayıdaki insandan biridir. gün aşırı küsüp barışma huyuna karşın 10 numara bir insandır. (yalan mı, yalan mı? dondurmayı yalan mı?)
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap