4 entry daha
  • resim kursuna gitmekle bir tutulan eylem çünkü resim kursuna gönderilen çocuğa resim yapmak dayatılıyor ve bir süre sonra resim yapmamayı seçme hakkı olmuyor. ya da baleye gönderilen çocuk bir süre sonra dans etmeden yaşayamıyor. değil mi (?)

    küçücük çocuğu kuran kursuna göndermek ona biz ne biliyorsak aynısını ona da dayatalım demekten başka bir şey değildir. ben 20 yaşındayım açarım okurum ister kuran'a inanırım ister incil'e. çünkü 20 yaşındaki adama incil verdiğinde kimse beyin yıkama demez buna. almasaydın kardeşim der. 6 yaşındaki çocuğu gönderdiğinde ise bir nevi beyin yıkamadır bu. şartlamaktır.

    daha kişisel becerilerini ve zevklerini keşfetmemiş çocuk nasıl gitsin de ben buna inanmak istiyorum ya da istemiyorum desin. elbette oturcak paşa paşa okuyacak, ezberliyecek. ne dendiyse onu bilecek. siz hiç ailenin ve çevrenin kişilik üzerindeki etkisini duymadınız mı? tamam siz müslümansız yaşarsınız çocuğunuz da zamanı gelince yaşar ama daha ufacıkken şu duayı oku, bunu ezberle, bunun yaşamını öğren demek nazi dayatmalarından farksız değildir.

    ha bunlar yasaklanmasın belli bir yaştan sonra olsun isteyen yararlansın tabi ki. ama daha bacak kadar çocukları ikide bir yollarda kursa giderken görmek üzüyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap