84 entry daha
  • tek mekan filmleri severek izleyen biri olarak, fazlasıyla sıkıcı bulduğum kötü bir film.

    --- spoiler ---

    3 iş arkadaşın atm'de kapana kısılıp, psikopatın biri tarafından dışarıya çıkmalarına izin verilmemeleri gibi aslında bizden çok da uzak olmayan, başımıza gelebilecek bir olaydan hareket etmesi ilk etapta beni umutlandırsa da, ne yazık ki ilerleyen dakikalarla birlikte umut yerini hayal kırıklığına, finaliyle de kızgınlığa bıraktı.

    sonunun herhangi bir şekilde mantıklı hiçbir olaya bağlanmaması bir yana oyunculuklar hele ki katja kean'i andıran sarışın hatunun performansı bir hayli zayıf kalıyor. kanımca filmin başarılı olan tek yönü soğukluğu izleyiciye hissettirebilmesi. bunun dışında david'in arabasına koştuğu sahne gerilim/aksiyon olarak sınıfı geçebilen yegane sahneydi.

    bir de sözlükçülerin şikayet ettiği, başrol oyuncularının atm içinde kapana kısılmasından sonra gerçekleştirdiği anlamsız, mantıksız hareketler ki ben bu konuda herhangi bir saçmalık göremedim zira o an içinde bulunulan psikolojiyle makul hareketler beklemek haksızlık olur. sadece 'mantık' ile ilgili aklıma takılan iki husus var: birincisi atm'nin dışını gösteren herhangi bir kamera yok muydu? bildiğim kadarıyla atm'lerde civarı da gösteren kameralar mevcut. bir diğeri de elemanın öldürdüğü güvenlik görevlisinden sonra neden hiç kimse kontrole gelmedi. sonuçta adam öldüğünden dolayı arkadaşlarını durumundan haberdar edemiyor ve bu durumda da kendisinden ses seda çıkmadığından kontrole gelinmesi gerek. en azından hollywood filmlerinden gördüğümüz kadarıyla böyle yürüyor bu işler.

    --- spoiler ---
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap