35 entry daha
  • henüz istifa sebebi net olarak belli değil ama açıklansa da malumun ilanı olacak gibi duruyor. ben yine de yazayım.

    türk üniversitelerine fazla olan rektör. diğer devlet üniversitesi rektörleri gibi yök'ten gelen emirleri uygulasa yeterdi, başka da bir şeyi yapmaya gerek yoktu. abicim bizim neyimize vizyoner rektör, bizim neyimize girişimcilik fabrikası, bizim neyimize sanayii-üniversite işbirliği... otur aşağı işte gelmişsin ne güzel bi makama, düşünme, fikir belirtme, hiç bir şeye müdahale etme, padişahın ne tebliğ ettiyse onu uygula geç. bir düşünce yeri olan üniversitede düşünmeyi teşvik etmenin manası nedir? hiiç gerek yok. burası türkiye yahu.

    vicdanlı bir insan olarak yaşanan güncel olaylara sessiz kalması imkansızdı zaten. iyi kötü hepimiz bir şeyler söyledik, göz göre göre yapılan karalama kampanyalarına, dezenformasyonlara karşı geldik, yalan söylüyorlar dedik, e o da dedi, e doğal olarak sivrildi. sonucun da böyle olmasına şaşırmadım.

    bir devlet üniversitesi öğrencisi olarak söylüyorum: bizim rektör gibi, suya sabuna dokunmayan, elle tutulur hiç bir şey yapmayan, dalga geçer gibi üniversitenin türkiye'nin en iyi yirmi küsürüncü üniversitesi olmasıyla övünen bir rektör olsaydı şimdi görevinin başında olacaktı. burası türkiye. hiç bir başarı cezasız kalmıyor, üstüne onlardan değilsen oyundan atılıyorsun.

    twitter'dan çok uzun süredir imrenerek takip ettiğim rektör. sadece özyeğin için değil, türkiye üniversiteleri için örnek bir rektördü, ciddi bir değerdi -bence-. güzel bir şeyler yapan herkesin böyle cezalandırıldığı bir ülkede sessiz kalıp öylecene yaşamayı kendime yediremiyorum... erhan erkut bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışırken önü kesilen insanlar listesine eklenmiş bir isim daha...

    http://yabenlanneysebirseydemiyorum.blogspot.com/…1
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap