18 entry daha
  • oncelikle alisildik bildik sekilde filmin deniz alti sahnelerini su tankinda yapmayi reddetmis, "deniz derya bulayim" demistir.
    alabildigine umman, gel git i az, 300 kisilik set i cekecek, havasi guzel bir yer aramis, arsa mafyasi gibi bulmus, kapatmistir da.

    filmde kullanilacak kopekbaligi icun once porselen(oha) model yaptirmis, sonra denizalti tipi isleyen bir poliuretan model siparis ettirmistir o siralar walt disney in efekt bolumunden ayrilmak uzere olan bir amcaya. poliuretandan motorlu kopek baligi bruce(sanirim bruce idi) dan 3 tane yapilmis hatta bir tanesi 150 000 dolara patlamistir. brucelardan biri epey komplike iken diger ikisi sadece sagdan giderken cekilmek, soldan giderken cekilmek uzere yapilmistir.

    bruce hadisesini de hallettikten sonra cekimlere baslayan 27 yasindaki spielberg(27 ye ozellikle dikkat) projenin altinda ezilmeye baslamistir.

    zira dialoglardan ve senaryodan memnun degildir. orjinal kitap gev gev karada gecmekte insani bayiltmaktadir. bunu uzerine kitaba mudehale eden spielberg , dialoglari, senaryoyu ellemis kurcalamis, kendi amity sini kurmustur.
404 entry daha
hesabın var mı? giriş yap